Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Τα δικαιολογητικά και ποιοι το δικαιούνται
ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Τα δικαιολογητικά και ποιοι το δικαιούνται

Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Έως και τις 15 Νοεμβρίου 2019 θα μπορούν οι πολίτες να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του δικαιώματός τους για μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο.

Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Έως και τις 15 Νοεμβρίου 2019 θα μπορούν τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, οι μαθητές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και οι φοιτητές του εξωτερικού ηλικίας μέχρι 25 ετών, να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του δικαιώματός τους για μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Επιπλέον, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει όλους τους εν ενεργεία φοιτητές ότι, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019, μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό, με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα, προκειμένου να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου κομίστρου.

Όσοι φοιτητές δεν προχωρήσουν στην ανανέωση έως την συγκεκριμένη ημερομηνία, από την 1η Νοεμβρίου 2019 θα μετακινούνται με κόμιστρα κανονικής τιμής, χωρίς έκπτωση, μέχρι να προσέλθουν σε εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία. Σε ό,τι αφορά την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας σε πρωτοετείς φοιτητές, αυτή θα γίνεται με την προσέλευση του δικαιούχου σε εκδοτήριο, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης προεγγραφής ή την βεβαίωση εγγραφής τους στο οικείο ίδρυμα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο, προσκομίζοντας μαζί με τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard και τα εξής δικαιολογητικά :

Πολύτεκνοι γονείς – μέλη πολύτεκνων οικογενειών:

* Ισχύον και θεωρημένο βιβλιάριο πολυτέκνων.

* Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ(σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Μαθητές Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών

* Βεβαίωση σπουδών έτους 2019-2020.

* Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ(σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή).

Φοιτητές Πανεπιστημίων εξωτερικού ηλικίας έως 25 ετών

* Ισχύουσα «student card – university ID» του Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

* Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

* Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (απαιτείται εφόσον είχε χρησιμοποιηθεί κατά την αρχική έκδοση της κάρτας).

Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Παράταση της προθεσμίας για την επικύρωση των καρτών

Επίσης, παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου η προθεσμία επικύρωσης των καρτών μειωμένου κομίστρου, για όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ. Έως την ημερομηνία αυτή, οι εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο, προκειμένου να επικυρώνουν τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard που ήδη διαθέτουν. Η ανανέωση γίνεται με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και του εγγράφου πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, όσοι δικαιούχοι δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην επικύρωση των καρτών τους, από τις 16 Νοεμβρίου 2019 θα πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο, μέχρι να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ και το ωράριο λειτουργίας τους, παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stasy.gr/index.php?id=77

Μειωμένο εισιτήριο ΟΑΣΑ: Η ‘πρεμιέρα’ έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις