Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2019 παρέλαση: «Τιμή που παρέλασα δίπλα στη σημαία», λέει ο Χασανού (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2019 παρέλαση: «Τιμή που παρέλασα δίπλα στη σημαία», λέει ο Χασανού (vid)

28 Οκτωβρίου 2019 παρέλαση: Ο Χασανου έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας.

28 Οκτωβρίου 2019 παρέλαση: Ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στη χθεσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι ο 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές Χασανού Τσαμάν. Το αγόρι έκανε παρέλαση στο Ελληνικό, ως παραστάτης, δίπλα στην ελληνική σημαία και έκλεψε το χειροκρότημα. Ο 17χρονος ήρθε στην Ελλάδα με τα πόδια, αφού περπατούσε επί δύο μήνες μέσω Τουρκίας μέχρι να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη. Ηρθε στην Ελλάδα το 2017 και μόλις δυο χρόνια μετά, κατάφερε να είναι αριστούχος μαθητής και παραστάτης στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Τιμή να είμαι δίπλα στην Ελλάδα», τόνισε για την παρέλαση της 28ης

Ο 17χρονος αριστούχος μαθητής μίλησε στο ΣΚΑΪ με αφορμή την 28η Οκτωβρίου δηλώνοντας «Ένιωσα τιμή γι’ αυτή την ευκαιρία να είμαι δίπλα στη σημαία», ενώ εξήγησε πως είναι χαρούμενος που κατάφερε κάτι τόσο δύσκολο με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τέλος τόνισε πως αγαπάει την Ελλάδα. Ο Χασανού ζει στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με 20 ακόμα άτομα. Μιλάει τρεις γλώσσες και όπως είπε, θέλει να μάθει καλά ελληνικά και να σπουδάσει προγραμματιστής.

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. Αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξή τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις