Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Η γυναίκα με το νικάμπ, το τσιγκελωτό μουστάκι και τα πιτσιρίκια
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Η γυναίκα με το νικάμπ, το τσιγκελωτό μουστάκι και τα πιτσιρίκια

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Ολοκληρώθηκε μετά από 40 λεπτά και παρουσία πλήθους κόσμου η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων, ωστόσο και η μαθητική στην Αθήνα προσέφερε όμορφες στιγμές στους παρευρισκομένους, με την παράσταση να κλέβει το τσιγκελωτό μουστάκι ενός αστυνομικού. Μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο στην παρέλαση. Πρόσωπα χαμογελαστά από μαθητές, γονείς και όσους βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της εθνικής εορτής. Μια διαφορετική παρουσία ξεχώρισε στην παρέλαση και δεν είχε να κάνει με κάποιον που συμμετείχε ενεργά, αλλά ήταν σε υπηρεσία. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που εντόπισε ο φωτογραφικός φακός, με τον ένστολο να κερδίζει το κλικ του φωτογράφου χάρη στο τσιγκελωτό του μουστάκι.

Η παρέλαση όμως ήταν για τους μαθητές. Σημαιοφόροι, παραστάτες και συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι μαθητές, συγκεντρωμένοι για να μη χάσουν το βήμα τους, έριχναν κλεφτές ματιές δεξιά και αριστερά για να εντοπίσουν τους γονείς και τους φίλους τους που είχαν πάει στην Αθήνα για να τους δουν να παρελαύνουν. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης όλοι οι μαθητές ήταν χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους και πόζαραν στους φωτογραφικούς φακούς των γονιών τους με τη σημαία στο χέρι και με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Με ανοιχτό γιακά και χαλαρό κόμπο γραβάτας μετά την παρέλαση ο μικρός μαθητής κρατά την ελληνική σημαία και κοιτάζει τον φωτογραφικό φακό. Δυναμική όμως ήταν και η παρουσία των προσκόπων στην παρέλαση στην Αθήνα, οι οποίοι, όπως πάντα, ξεχωρίζουν με την ιδιαίτερη ενδυμασία τους. Με τα κάγκελα και τις διαπιστεύσεις να αποτελούν πια παρελθόν από τις παρελάσεις, οι γονείς των μαθητών βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να δουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Χειροκροτήματα και καμάρι

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι. Σημειώνεται, ότι οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης. Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Δήλωση Κεραμέως

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως κάλεσε όλους να διδαχθούν από τη γενιά των ηρώων «και ας πούμε και τα δικά μας “όχι” αλλά και τα δικά μας “ναι”. “Ναι” στις ανθρωπιστικές αξίες, “ναι” στην ενότητα, “ναι” στα ιδανικά. Με πίστη στη νέα γενιά της πατρίδας μας θα βελτιώσουμε την παιδεία. Το υποσχεθήκαμε και το υλοποιούμε ήδη γιατί η παιδεία είναι το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Παρών και ο Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα παιδιά που έκαναν παρέλαση λέγοντας ότι «τους ανήκει όχι μόνο το χθες αλλά και το μέλλον. Σε αυτά τα παιδιά ανήκουν τα καλύτερα για να είναι περήφανα τα εγγόνια τους γι’ αυτά όπως και οι παππούδες τους για τα ίδια αρκεί εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και να τα στηρίξουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη δήλωσή του σημείωσε ότι «οι προγονοι μας πολέμησαν για τις δυο υπέρτατες διαχρονικές αξίες μας: πατρίδα και ελευθερία. Ζήτω το έθνος των Ελλήνων. Και του χρόνου με υγεία».

«Είναι μία ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις νέα παιδιά να κρατούν με περηφάνια τη γαλανόλευκη σημαία να περνούν από μπροστά μας και έτσι να τιμούν την ιστορία αυτού του έθνους. Το δικό μας καθήκον σαν Νέα Δημοκρατία είναι να διασφαλίσουμε γι αυτά τα παιδιά και για όλους τους Έλληνες ένα πολύ καλύτερο μέλλον να κάνουμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας» δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Κυρανάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις