Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2019: ΟΥΚ, καταδρομείς, ελεύθεροι σκοπευτές – Λίγο πριν την παρέλαση
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2019: ΟΥΚ, καταδρομείς, ελεύθεροι σκοπευτές – Λίγο πριν την παρέλαση

28 Οκτωβρίου 2019: Με κινήσεις απόλυτης πειθαρχίας, όπως έχουν εξάλλου εκπαιδευτεί έφεραν τις εξαρτήσεις τους και προετοιμάστηκαν για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

28 Οκτωβρίου 2019: Στα παρασκήνια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την προετοιμασία των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων λίγο πριν από την παρέλαση. Οι εικόνες είναι πολύ εντυπωσιακές με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται στους δρόμους φορώντας πλήρη εξάρτηση, ανάλογα με το σώμα στο οποίο υπηρετούν. Όπως είναι αναμενόμενο, εκτός από τα άρματα μάχης, τις εντυπώσεις κλέβουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Βατραχάνθρωποι, ελεύθεροι σκοπευτές, πεζοναύτες, αλπινιστές και καταδρομείς εντυπωσιάζουν τόσο με τις στολές τους, όσο και με τον εξοπλισμό τους.

Ενδιαφέρον πάντως έχει η διαδικασία της προετοιμασίας των στρατιωτών για την παρέλαση, καθώς ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμοι υπάρχει απόλυτη πειθαρχία. Στη συνέχεια επιτρέπεται μία μικρή χαλάρωση προκειμένου να φάνε ένα μικρό σνακ ή να βγάλουν μία selfie. Άλλοι με τις μαύρες νεοπρέν στολές κατάδυσης, άλλοι με τις στολές παραλλαγής, ανάλογα με την ειδικότητα τους τα ΟΥΚ παρατάχθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης και εντυπωσίασαν τον κόσμο από την προετοιμασία τους για να εμφανιστούν στην παρέλαση. Με κινήσεις απόλυτης πειθαρχίας, όπως έχουν εξάλλου εκπαιδευτεί έφεραν τις εξαρτήσεις τους και προετοιμάστηκαν για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Με την στολή της κατάδυσης και το βλέμμα στη θάλασσα οι άνδρες των ΟΥΚ ετοιμάζονται για την παρέλαση.

28 Οκτωβρίου 2019: Με τα πέδιλα του σκι και το δάχτυλό στην σκανδάλη

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί είναι και οι άνδρες του ανορθόδοξου πολέμου, οι γνωστοί αλπινιστές. Ντυμένοι στα λευκά για να καμουφλάρονται στο χιόνι, με τα πέδιλα του σκι να είναι προεκτάσεις των ποδιών τους στις καθημερινές ασκήσεις, αλλά και το δάχτυλο στη σκανδάλη κέρδισαν και αυτή από την πλευρά τους τα βλέμματα των περαστικών.  Ακόμα και τα όπλα που φέρουν οι άνδρες του ανορθόδοξου πολέμου που υπηρετούν στα… χιόνια, έχουν βάλει ειδικές λευκές ταινίες για να τα καμουφλάρουν.

28 Οκτωβρίου 2019: Η ώρα των ελεύθερων σκοπευτών στην στρατιωτική παρέλαση

Η παρακάμερα των φωτογράφων εντόπισε και τους ελεύθερους σκοπευτές την ώρα που ετοιμάζονταν για να κατέβουν στην παρέλαση. Στολές παραλλαγής, foul face, και όπλα με πανίσχυρες διόπτρες μερικά μόνο από τα εργαλεία της… δουλειάς τους. Τα όπλα βγήκαν από τις θήκες και ο καθένας από τους στρατιώτες παίρνει το δικό του. Μόλις ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των στρατιωτών, είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να συζητήσουν μεταξύ τους μέχρι να τους δοθεί η εντολή να μπουν σε παράταξη και να παρελάσουν περήφανα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις