Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρχηγός ISIS Τραμπ: Επίσημη ανακοίνωση – “Πέθανε σαν σκυλί, ο κόσμος είναι ασφαλέστερος”
ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΥΧΤΑ

Αρχηγός ISIS Τραμπ: Επίσημη ανακοίνωση – “Πέθανε σαν σκυλί, ο κόσμος είναι ασφαλέστερος”

Αρχηγός ISIS Τραμπ: Τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

Αρχηγός ISIS Τραμπ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που μιλά αυτή την ώρα από τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε αυτό που φημολογούνταν από το πρωί της Κυριακής: Ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός, έπειτα από επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. «Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ηταν ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του. «Οι Αμερικανικές δυνάμεις έφεραν σε πέρας μια μια δύσκολή και επικίνδυνη επιχείρηση στη βορειδυτική Συρία. Ήταν απίστευτοι. Ουδείς από τους Αμερικανούς σκοτώθηκε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε ότι ο αρχηγός του σκοτώθηκε αφού έφτασε στο τέλος ενός τούνελ, κλαίγοντας. «Έντεκα παιδιά γλίτωσαν. Όσοι έμειναν με τον Μπαγκντάντι- στο τούνελ πήρε μαζί του τρία παιδιά – σκοτώθηκαν. Τον κυνήγησαν τα σκυλιά μας. Πυροδότησε γιλέκο και σκοτώθηκε μαζί με τα παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς ότι ο αρχηγός του ISIS ενεργοποίησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος

Ήμασταν επί δύο ώρες στο κρησφύγετό του και συλλέξαμε στο τέλος της επιχείρησης πολύτιμες πληροφορίες. Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι κατεζητείτο πολύ πριν αναλάβω τα ηνία. Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι».

Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που τό’ βαλε στα πόδια για να σωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας για την υποστήριξή τους σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή. Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις