Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μάρω Κοντού: Ο άγνωστος αρραβώνας και η βέρα που ”πέταξε”
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάρω Κοντού: Ο άγνωστος αρραβώνας και η βέρα που ”πέταξε”

Μάρω Κοντού: Η ηθοποιός καλεσμένη στο Dot μίλησε για τον άνδρα της ζωής της.

Μάρω Κοντού: H Μάρω Κοντού βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Dot» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είχε αρραβωνιαστεί έναν εφοπλιστή όταν ήταν 22 χρονών, όμως, δεν προχώρησαν ποτέ σε γάμο, καθώς εκείνη την περίοδο γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μελλοντικό σύζυγό της, Αριστείδη Καρύδη Φουκς. «Ο άντρας μου δεν ήταν ούτε όμορφος, ούτε ψηλός, αλλά είχε αυτό το κάτι. Είχε χιούμορ, μόρφωση, τσαχπινιά, παιχνιδιάρης, ήξερε να σε ανάβει και να σε κρατάει. Με κυνήγησε με έξυπνο τρόπο.

Ήμουν αρραβωνιασμένη όταν γνώρισα τον Αριστείδη, από συνοικέσιο, η μαμά μου με τον κύριο τάδε, εφοπλιστής αυτός, είχαν δώσει λόγο. Ήμουν τότε 22 χρονών. Πέταξα τη βέρα μου όταν φλερτάραμε. Αν παντρευόμουν τον άντρα που είχα αρραβωνιαστεί, τώρα θα ήμουν κυρία… εφοπλιστού, αλλά δεν με ένοιαζε. Πιθανό να τον ξέρετε, αλλά δεν θα πω όνομα, έχει πεθάνει ο άνθρωπος. Με τον Αριστείδη παντρευτήκαμε μετά από δύο χρόνια. Μην μπερδεύεις την Αλίκη πάλι. Πρώτα χωρίσαμε και μετά είχε την Αλίκη», είπε μεταξύ άλλων η Μάρω Κοντού.

Μάρω Κοντού: ‘Όταν γνώρισα τον άντρα μου, ήμουν αρραβωνιασμένη’

Μάρω Κοντού: Η υποκριτική και ο χορός

Η Μάρω Κοντού (Αθήνα, 21 Ιουνίου 1934, πραγματικό όνομα Μαριάνθη Κοντού) είναι ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχοντας επίσης και πολιτική σταδιοδρομία διατελώντας Δημοτική σύμβουλος Αθηνών και Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Κατάγεται από τα Ψαρά. Αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή χορού, σημερινή Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.

Σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα πέντε ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας, πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 Θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Η πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση άρχισε το 1954 στο χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, από Ανώτατη Κρατική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, δίπλα στο Δημήτρη Χόρν, με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.

Μάρω Κοντού: H πολιτική της σταδιοδρομία

Υπήρξε βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχική της θητεία ήταν από τις 29 Ιουλίου 1999, μέχρι και τον Απρίλιο του 2000. Ορκίστηκε για τρίτη φορά στο βουλευτικό θώκο τον Ιανουάριο του 2007, ως πρώτη επιλαχούσα των εκλογών του 2004, λόγω της παραίτησης του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έθετε εκείνη την περίοδο υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έλαβε την 12η θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και δεν εξελέγη.

Διετέλεσε ακόμα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, την περίοδο 1994 – 2002 επί Δημαρχίας Δ. Αβραμόπουλου. Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9.84 (1995 – 2002), και δύο χρόνια Πρόεδρος του κέντρου βρεφών “ΜΗΤΕΡΑ” (2004 – 2006).

Μάρω Κοντού: H απιστία του συζύγου της

Η ίδια η ηθοποιός μάλιστα έχει παραδεχτεί τη σχέση που σύναψε ο τότε σύζυγός της Αριστείδης Καρύδης Φουκς (Ντίντης) με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, λέγοντας ότι δεν της πήρε τον άνδρα μιας και η σχέση τους είχε ήδη ραγίσει.  Η ίδια η Μάρω Κοντού, άλλωστε, έχει μιλήσει στο παρελθόν ανοιχτά, πολλές φορές, τόσο για τον άπιστο σύζυγό της, όσο και για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το έκανε για πρώτη φορά, μάλιστα, λίγα μόλις χρόνια μετά το χωρισμό της από τον Φουκς, μιλώντας στον Ταχυδρόμο.

«Παρόλο που η Αλίκη είναι πάρα πολύ γοητευτική γυναίκα, εγώ δεν θα την θεωρούσα ποτέ επικίνδυνη. Και σημειώστε αυτό που θα σας πω. Αν εγώ θέλω να κρατήσω έναν άντρα, είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν πρόκειται να μου τον πάρει καμία άλλη. Επομένως, αν μου τύχει να μου έχει πάρει μια γυναίκα έναν άντρα θα πει ότι εγώ τον άφησα πρώτη. Σας παρακαλώ αυτό να το γράψετε έτσι ακριβώς.»

Μάρω Κοντού: ‘΄Στα 7 χρόνια ο άντρας μου είχε αρχίσει να ξενοβλέπει’

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις έχει μιλήσει ορθάνοιχτα για το θέμα, επιμένοντας ότι η σχέση είχε τελειώσει πριν μπει στη ζωή του συζύγου της η Αλίκη. «Στα 7 χρόνια ο άντρας μου άρχισε να ξενοβλέπει, εγώ το μυρίστηκα και δεν μου άρεσε. Το κερατάκι μου το έχω φάει. Και νομίζω ότι είναι δεδομένο. Όταν ξέρεις πολύ καλά τον άλλον πιάνεις κάτι λεπτομέρειες περίεργες. Το άλλο πρόσωπο ήταν πολύ διάσημο αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία. Πρώτα είχαμε χαθεί και μετά έγινε αυτή η συνάντηση της Αλίκης με τον άντρα μου που ήταν μόνοι τους επί 40 μέρες και γύριζαν μια ταινία».

Και αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που είχε αναφερθεί στη σχέση του Ντίντι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Όταν με τον άντρα μου είχαμε αρχίσει να απομακρυνόμαστε και ήταν φυσικό ότι όπου να ‘ναι θα χωρίσουμε βρέθηκε σε ένα νησί να γυρίζει ταινία με την Αλίκη και τα έφτιαξε με την Αλίκη. Με γεια του με χαρά του. Ήταν η στιγμή για να διαλύσουμε. Βγάλτε το πια αυτό που το μασάνε σε κάθε συνέντευξη. Χώρισες γιατί στον πήρε η Αλίκη. Καμία γυναίκα δεν παίρνει κανέναν άντρα από κανένα σπίτι, όταν ήδη το σπίτι δεν είναι έτοιμο να διαλυθεί».

Μάρω Κοντού: ‘Απ’όταν παντρευτήκαμε με ήθελαν όλες’ είχε δηλώσει ο σύζυγός της

Μιλώντας ανοιχτά για τις απιστίες του Αριστείδη Καρύδη Φουκς είχε πει σε άλλη της συνέντευξη: «Μετά από επτά χρόνια (σχέση και γάμος), αυτό το γρουσούζικο 7 έκανε μια σκανταλιά. Μόλις έγινα γνωστή ηθοποιός και νοικοκυρούλα και χαλάρωσα, μου βάρεσε ένα ωραίο κερατάκι. Το πήρα χαμπάρι και δεν το σήκωσα. Νόμιζα ότι ήταν το πρώτο, αλλά είχε φοβερό σουξέ στις γυναίκες. Χωρίσαμε, παραμείναμε όμως πάντα φίλοι. Ενάμιση χρόνο πριν πεθάνει, έμεινε στο σπίτι μου και μου έλεγε: «Τι να σου κάνω; Πριν σε παντρευτώ με είχαν χεσμένο. Μετά που παντρευτήκαμε, με ήθελαν όλες».

Μάρω Κοντού: Δείτε παλαιότερη συνέντευξη της ηθοποιού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις