Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βενιζέλος ΑΠΘ: Η συγκινητική επιστροφή στα έδρανα μετά από 26 χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος ΑΠΘ: Η συγκινητική επιστροφή στα έδρανα μετά από 26 χρόνια

Βενιζέλος ΑΠΘ: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στη διδασκαλία και όπως ήταν φυσικό, η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από φοιτητές και άτομα που ήθελαν να ακούσουν την πρώτη του διάλεξη.

Βενιζέλος ΑΠΘ: Στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέτρεψε, μετά από 26 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα λοιπόν, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την εκδήλωση η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι φοιτητές χειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την είσοδό του στο χώρο. Όπως είναι φυσικό, όλοι άκουσαν με προσοχή την ομιλία του.

Οπως αναφέρει το thestival τον Ευάγγελο Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.  Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με την διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει», σημείωσε και συνέχισε.

Βενιζέλος ΑΠΘ: Δείτε βίντεο με την ομιλία του

Ευάγγελος Βενιζέλος ΑΠΘ: “Εδώ είναι το σπίτι μας”

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις