Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / X Factor: Η…”πρωτοβουλία” του Γιώργου Θεοφάνους
LIFESTYLE

X Factor: Η…”πρωτοβουλία” του Γιώργου Θεοφάνους

X Factor: Έφυγε συγκρότημα από το ταλεντ σόου και αντικαταστάθηκε από άλλο λίγο πριν τα lives.

X Factor: Οι «Appartia» ήταν ένα από τα τέσσερα συγκροτήματα που είχαν καταφέρει να περάσουν στα lives του X-Factor. Ωστόσο, στην ανακοίνωση που έβγαλε η παραγωγή για την πρεμιέρα των live shows, οι «Appartia» δεν υπήρχαν στον κατάλογο των συγκροτημάτων, ενώ αντιθέτως είδαμε το όνομα των «Άνω Κάτω», οι οποίοι δεν είχαν πάρει καρέκλα στα Chair Challenges. Στο χθεσινό live, λοιπόν, ο Γιώργος Θεοφάνους που έχει αναλάβει την ομάδα με τα συγκροτήματα κλήθηκε να εξηγήσει τον λόγο αυτής της αντικατάστασης.

«Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε την ανατροπή. Και φυσικά μια ανατροπή δεν θα μπορούσε να αφορά κανέναν άλλον παρά τον Γιώργο Θεοφάνους. Είχαμε μια αλλαγή στην ομάδα των groups. Οι “Appartia” δεν συνεχίζουν στο X-Factor και στη θέση τους επέστρεψαν οι “Άνω Κάτω”. Γιώργο, τα νέα σου…», είπε αρχικά η Δέσποινα Βανδή. Ο διάσημος συνθέτης ανέφερε:«Η ανατροπή δεν έγινε για να γίνει, έγινε εξ ανάγκης. Είχαμε ένα συγκρότημα, το οποίο το ενώσαμε με ένα άλλο συγκρότημα και οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δεν συμφωνούσαν στο ρεπερτόριο, δεν συμφωνούσαμε μαζί. Δεν έπρεπε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους άλλους που το ήθελαν να είναι σε αυτή τη σκηνή;»

X Factor: «Έκανα λάθος, πειράζει;» είπε ο Γιώργος Θεοφάνους

Επιπλέον, όσον αφορά αυτή την μεγάλη ανατροπή του X Factor, ο διάσημος συνθέτης και στιχουργός συμπλήρωσε ότι: «Είμαι ευχαριστημένος από τους “Άνω Κάτω” γενικότερα. Από την ώρα που σήκωσα το τηλέφωνο και είπα “ελάτε πίσω”. Έκανα λάθος, αλλά θα μου πεις… τώρα το θυμήθηκες; Έκανα λάθος, πειράζει;», είπε ο Γιώργος Θεοφάνους. «Ήταν δική σου πρωτοβουλία αυτή. Παγκόσμια δεν γίνεται αυτό στο format, είναι κάτι δικό σου όλο αυτό», απάντησε η Δέσποινα Βανδή. Ο Γιώργος Θεοφάνους έχει σπουδάσει Μουσική στο Εθνικό Ωδείο στην Κύπρο και στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Μουσικής το Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης για το τραγούδι «Ψηλά τα χέρια». Έκτοτε έχει πάρει 9 Μουσικά Βραβεία Αρίων , ”Man of the Υear” (3 φορές) , ”Καλλιτέχνης-Προσωπικότητα της Χρονιάς” 2016 από την Ακαδημία Τεχνών Κέρκυρας για το τηλεοπτικό πρόγραμμα δικής του ιδέας και υλοποίησης Junior Music Stars καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα για την συνολική προσφορά του μέσα από το συνθετικό του έργο. Είναι συγγραφέας και έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα “Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ” με τους Σύγχρονους Ορίζοντες και την σειρά νεανικής λογοτεχνίας ”ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ” (7 βιβλία) από τις εκδόσεις ”ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις