Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιώργος Γεωργίου Μελέτη: Οι γυναίκες, ο γιος που έχασε και τα “δόντια που δεν έφτιαξε ποτέ”
LIFESTYLE

Γιώργος Γεωργίου Μελέτη: Οι γυναίκες, ο γιος που έχασε και τα “δόντια που δεν έφτιαξε ποτέ”

Γιώργος Γεωργίου Μελέτη: Ο δημοσιογράφος άνοιξε τη καρδιά του και εξήγησε πώς βρέθηκε από ιατρικός επισκέπτης να γίνεται αθλητικογράφος.

Γιώργος Γεωργίου Μελέτη: Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη ήταν το βράδυ της Τετάρτης, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου. Ο οικοδεσπότης του «Καφενείου των φιλάθλων» μίλησε για τις γυναίκες της ζωής του, αποκάλυψε γιατί χώρισε και με τις δύο και εξήγησε πως βρέθηκε από ιατρικός επισκέπτης να γίνεται αθλητικογράφος. «Πριν ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία ήμουν ιατρικός επισκέπτης. Έβγαζα 80.000 δραχμές το μήνα τότε, το ’80. Ο πρώτος μου μισθός ως δημοσιογράφος στον Φίλαθλο ήταν 3000 δραχμές. Η πρώτη μου σύζυγος είχε κερδίσει τον τίτλο της Μις Γιανγκ.

Με την πρώτη μου γυναίκα είχαμε σεξουαλικό δέσιμο από την πρώτη στιγμή. Χωρίσαμε γιατί ήμουν εθισμένος στον τζόγο. Συνειδητοποίησα ότι από τον τζόγο καταστράφηκε μια οικογένεια και δεν έπαιξα ξανά. Με τη δεύτερη γυναίκα μου τα βρήκαμε όταν ήταν 19 ετών κι εγώ 43. Με τη δεύτερη σύζυγό μου χωρίσαμε γιατί έμαθε ότι τα είχα ξαναβρεί με την πρώτη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεωργίου.

Γιώργος Γεωργίου: Το πιο ισχυρό ‘χτύπημα’ της μοίρας

Το 2017, η μοίρα ‘χτύπησε’ τον δημοσιογράφο με τον πιο σκληρό τρόπο. Ο γιος του, Τάσος Γεωργίου, πέθανε από μια σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται «Αταξία του Φρίντριχ». Πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση, που «χτυπά» τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα. Ο Γιώργος Γεωργίου είχε μιλήσει για την ασθένεια του γιου του σε συνεντεύξεις του. «Όταν αρρώστησε ο γιος μου το 1992 και τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα… Έπαθε μια σπάνια ασθένεια, ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Είναι ανίατη, κληρονομική, το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του. Εγώ και η μαμά του είμαστε φορείς. Τώρα είναι σε αναπηρική πολυθρόνα. Τα πόδια έχουν παραλύσει, τα χέρια του τα κουνάει. Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο το βράδυ, δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψύχα και να σπάνε τα δόντια μου», είπε σε συνεντεύξεις του.

Χθες, στην Ελεονώρα Μελέτη, μίλησε για τον γιο του με τρεμάμενη φωνή. «Την ασθένεια του γιου μου την έχει 1 παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Λέγεται νευροφυτική ανεπάρκεια και είναι μια ασθένεια των νεύρων […] Πήγαμε σε γιατρούς στο Λονδίνο και μας εξήγησαν τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η γυναίκα μου πήγε να πέσει από τον 8ο όροφο και την κράτησαν κάτι κάγκελα στο παράθυρο, θα αυτοκτονούσε. Εγώ σηκώθηκα το πρωί και είχαν ασπρίσει τα μαλλιά μου και έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου από τη στεναχώρια. Η ασθένεια εξελίχθηκε σιγά σιγά. Η μεγάλη πληγή για μένα ήταν όταν σκεφτόμουν τι μπορεί να αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του, γιατί μέχρι τα 11 του ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Δεν ρώτησα ποτέ πώς αισθάνεται, αλλά καταλάβαινα τι ψυχολογικά είχε μέσα του. Και η Μαρία ήταν ηρωίδα και γι’ αυτό της δίνω συγχαρητήρια» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Γιώργος Γεωργίου: Τα προβλήματα υγείας

Το περασμένο έτος ο αγαπημένος αθλητικογράφος υπέστη πνευμονικό οίδημα και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως τη μεταφορά του στην Εντατική.
«Έτρωγα για δέκα ημέρες, κάθε βράδυ, ένα σακουλάκι γαριδάκια. Ανέβασα πίεση 22,4 και έπαθα πνευμονικό οίδημα. Όπως μου είπαν οι γιατροί, εάν είχα καρδιά, δύσκολα θα την είχα σκαπουλάρει», τόνισε αρχικά ο παρουσιαστής. Και πρόσθεσε ότι νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό. «Όταν το έπαθα, δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω, ούτε να μιλήσω. Σύρθηκα μέχρι το διαμέρισμα των γειτόνων, τους χτύπησα την πόρτα και εκείνοι κάλεσαν για πρώτες βοήθειες», σημείωσε. Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει από εδώ κι εμπρός, σημείωσε πως οι γιατροί του συνέστησαν να… μην βλέπει καν το αλάτι και «να κάνω μέχρι πέντε τσιγάρα την ημέρα».

Γιώργος Γεωργίου: Γιατί δεν έφτιαξε τα δόντια του

Σε ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη γιατί ποτέ δεν έφτιαξε ξανά τα δόντια του, ο Γιώργος Γεωργίου απάντησε πως πλέον αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του από το 1992 έως και σήμερα, ενώ ανέφερε πως σήμερα δεν διατηρεί καθόλου σχέσεις με καμία από τις δυο πρώην συζύγους του, παρά μόνο με την κόρη του στην οποία έχει τεράστια αδυναμία, καθώς όπως είπε είναι το μόνο πρόσωπο που έχει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις