Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μίκαελ Ένινγκ: «Προτιμώ το 5-4 από το 1-0»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίκαελ Ένινγκ: «Προτιμώ το 5-4 από το 1-0»

Μίκαελ Ένινγκ: Παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ Άρης ο νέος προπονητής της ομάδας Μίκαελ Ένινγκ και ξεκαθάρισε ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο

Μίκαελ Ένινγκ: Ο νέος προπονητής του Άρη είναι Γερμανός αλλά σε καμία περίπτωση συντηρητικός. Ο Μίκαελ Ένινγκ παρουσιάστηκε την Τετάρτη (16/10) στους εκπροσώπους του Τύπου και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μάγος για να αλλάξει τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη, είπε ότι προτιμάει να κερδίζει τα ματς με 5-4 παρά με 1-0. Εν ολίγοις του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι το να υπερασπίζεται ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Άρη δεν πρόκειται να πλήξουν.

Ο Ένινγκ πέρα από την αγωνιστική φιλοσοφία του, μίλησε για τον στόχο των “κιτρίνων” στη φετινή σεζόν, το δεδομένο πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην παίκτη του, Άγγελο Χαριστέα, που είναι ο άνθρωπος που τον έφερε στην Θεσσαλονίκη. «Θα προσπαθήσουμε όσο πιο γρήγορα να έχουμε επιτυχίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει μόνο νίκες, αλλά να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς, να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του κόσμου ώστε η ομάδα να πηγαίνει όλο και πιο πάνω» τόνισε αρχικά.

Η πρώτη εντύπωση

Στη συνέχεια ο Γερμανός προπονητής έδειξε ικανοποιημένος από το επίπεδο του Άρη. «Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι η ομάδα έχει πολύ ποιότητα και είμαι αισιόδοξος» είπε, ενώ για το σύστημα που του αρέσει να παίζει, τόνισε: «Γνωρίζετε είναι ότι μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κυριαρχούν οι ομάδες μου στο παιχνίδι, όχι να υπερασπιζόμαστε ένα αποτέλεσμα. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0. Απλά πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Όσον αφορά το σύστημα εξαρτάται από το υλικό κάθε ομάδας. Στην πορεία θα μπορέσω να μιλήσω καλύτερα για αυτό» .

Όσον αφορά τη δουλειά του και τα προβλήματα που θεωρεί ότι αντιμετωπίζει η ομάδα, είπε: «Δεν είμαι μάγος. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα. Έχουμε αμυντικά θέματα τα οποία πρέπει να δούμε για να λειτουργήσουμε σωστά. Ο,τι και να πω τώρα, θα ήταν ασόβαρο. Τα πράγματα εξελίσσονται με δουλειά και στην συνέχεια θα δούμε πως θα βγουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις