Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Περιπετειώδης καταδίωξη
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Περιπετειώδης καταδίωξη

Ληστείες: Συνελήφθη τραυματισμένος μετά από καταδίωξη 31χρονος ομογενής και αναζητούνται τουλάχιστον 5 συνεργοί του.

Ληστείες: Στα ίχνη πολυμελούς συμμορίας ληστών, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε φόβο και τρόμο υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων από τη Μεταμόρφωση έως τα δύο εθνικά δίκτυα, βρίσκεται η Αστυνομία. Αφορμή στάθηκε κινηματογραφική καταδίωξη των κουκουλοφόρων ληστών, μετά από μία ακόμη ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, απ’ όπου άρπαξαν και το χρηματοκιβώτιο. Στη διάρκεια της καταδίωξης που έγινε όταν το αυτοκίνητο έφθασε στην Αττική, στο ύψος του Ασπροπύργου, ο οδηγός ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα ακολουθούμενος από αστυνομικά οχήματα και κάπου στην Χασιά έχασε τον έλεγχο και το όχημα βρέθηκε εκτός οδοστρώματος.

Οι πέντε επιβαίνοντες άνοιξαν τις πόρτες και άρχισα να τρέχουν στο δάσος. Όμως λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν τραυματισμένο και εν συνεχεία στο αυτοκίνητο βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματοκιβώτιο που είχαν αρπάξει από το πρατήριο τη Κορινθίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, είναι ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, 31 χρόνων και σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα. Με την σύλληψή του οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της συμμορίας και να φθάσουν και στα υπόλοιπα μέλη της.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Άνοιξαν φάκελοι με πανομοιότυπες ληστείες

Ήδη στα γραφεία της Ασφάλειας έχουν ανοίξει αρκετοί φάκελοι ανεξιχνίαστων έως τώρα ενόπλων ληστειών και ληστρικών εισβολών σε πρατήρια, μεταξύ των οποίων και απομακρυσμένα από την Αττική. Πιθανότατα οι κουκουλοφόροι, που ήταν οπλισμένοι με διάφορα όπλα, ακόμη και ηλεκτρικό τρυπάνι για να ξηλώνουν τα χρηματοκιβώτια, είναι οι ίδιοι που καταδιώχθηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο στην περιοχή της Ελευσίνας. Και πάλι τότε είχε προηγηθεί ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκεται στο 19ο χιλιόμετρο της εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. Ομάδα κουκουλοφόρων, στις 2 το πρωί, ακινητοποίησε τον υπάλληλο και άρπαξε το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

Έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό

Στην προσπάθεια να διαφύγουν έγιναν αντιληπτοί με βάση τα χαρακτηριστικά του κλεμμένου αυτοκινήτου από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο. Αφήνοντας στο εσωτερικό του το χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να διαφύγουν.

Η ληστεία της Μεταμόρφωσης

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και πανομοιότυπη ληστεία που έγινε στη Μεταμόρφωση. Κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με ηλεκτρικό τρυπάνι, λοστό, μαχαίρι, πιστόλι και ίσως καλάσνικοφ εισέβαλαν στο πρατήριο, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο. Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τα ξημερώματα πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο της Λαμίας, κοντά στην Ανθήλη, και κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας. Στη συνέχεια αφαίρεσαν 200 ευρώ από το ταμείο και κατάφεραν να αποσπάσουν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί, και να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Επίσης εξετάζεται η εμπλοκή της σπείρας αυτής και σε άλλες ληστείες πρατηρίων αλλά και άλλες επιχειρήσεις απ όπου οι δράστες σήκωσαν τα χρηματοκιβώτια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις