Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατσίφας Αλβανία: Τι έγινε στους Βουλιαράτες, λίγο πριν το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου
ΚΟΣΜΟΣ

Κατσίφας Αλβανία: Τι έγινε στους Βουλιαράτες, λίγο πριν το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου

Κατσίφας Αλβανία: Προκαλούν και πάλι οι Αλβανοί λίγες ημέρες πριν το ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Κατσίφας Αλβανία: Άγνωστοι κατέστρεψαν τα οικοδομικά υλικά με τα οποία η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα έχτιζε μικρή εκκλησία στην μνήμη του, στους Βουλιαράτες. Σύμφωνα με το himara.gr όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένεια του Κωνσταντίνου χτίζει μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του. Η αστυνομία υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια δεν είχε αιτηθεί σχετικής άδειας από το δημαρχείο της Δρόπολης, σταμάτησε τις εργασίες που βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο. Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφθηκε το δημαρχείο και έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή, κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες.
Το Σάββατο η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στο σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του. Σε επικοινωνία που είχε το himara.gr με ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα στους Βουλιαράτες, χαρακτήρισαν την κατάσταση ως «βουβή τρομοκρατία».

Κατσίφας Αλβανία: Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα του Κωσταντίνου Κατσίφα δε πίστευε στα μάτια της, όταν ειδοποιήθηκε να πάει στο σημείο και να δει την καταστροφή. “Εκεί τα έσπασαν όλα παιδί μου δεν άφησαν τίποτα. Πήγα το πρωί, είδα που δεν άφησαν τίποτα όρθιο όλα τα πέταξαν τα έσπασαν κεραμίδια. 400 κεραμίδια τα έκαμαν κομμάτια σακούλες, πενήντα εξήντα όλα τα έσκισαν τα άφησαν εδώ και εκεί. Άμμος τα βαρέλια τα μεγάλα τα τσίγκινα τα τρυπήσανε τα αδειάσανε που ήταν γεμάτα νερό. Δεν άφησαν τίποτα. Πολεμάνε το παιδί μου ακόμα και εκεί που είναι! Άδικα έφαγες τα νιάτα σου του λέω….» είπε η μητέρα του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Τα Αλβανικά μέσα επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα λίγο πριν το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έναν χρόνο μετά την εκτέλεση του, οι Αλβανοί εκμεταλλεύονται κάθε περιθώριο που τους δίνουν οι νόμοι τους για να μην παραδώσουν το πόρισμα. Έχουν παραιτηθεί ήδη δυο εισαγγελείς, ενώ όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας, το πόρισμα θα τους παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2020. Και δεν θα είναι έκπληξη αν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε… ΟΙ Αλβανοί τώρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις