Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτες: Την έστηναν έξω από τράπεζα στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Την έστηναν έξω από τράπεζα στο Περιστέρι

Απάτες: Αλίευαν θύματα έξω από τράπεζα και επιχειρούσαν να τα πείσουν ότι είναι λογιστές και ότι δικαιούνται επιστροφή αστρονομικών ποσών από την εφορία.

Απάτες: Την ώρα που προσπαθούσαν, έξω από τράπεζα, να πείσουν με χίλια δυο επιχειρήματα, μια ηλικιωμένη γυναίκα ότι δικαιούται επιστροφή από την Εφορία, ύψους 4.500 ευρώ, αρκεί να τους έδινε τα χρήματα για την αγορά των… παραβόλων, βρέθηκαν με χειροπέδες δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 47 χρόνων! Είχαν συστηθεί σαν λογιστές, την είδαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ότι έκανε λίγο πριν ανάληψη χρημάτων και προσπάθησαν να την πείσουν να κάνει ανάληψη και στο υπόλοιπο του λογαριασμού, για να λάβει εν συνεχεία τα 4.500 ευρώ από την Εφορία!

Η γυναίκα τους άκουγε σαστισμένη και προσπαθούσε να καταλάβει αν της έλεγαν αλήθεια, δελεασμένη βέβαια και από το ποσόν της δήθεν επιστροφής. Τη σκηνή που διαδραματιζόταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας του Περιστερίου, είδε όμως ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος και υποψιάστηκε αμέσως την απόπειρα απάτης.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Απάτες: Άμεση κινητοποίηση της ομάδας ΔΙΑΣ

Επικοινώνησε με την Άμεση Δράση και σε λίγα λεπτά έφθασαν επί τόπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Περιστερίου. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η Αστυνομία σημειώνει ακόμη ότι ερευνά την περίπτωση να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, που έχουν να κάνουν με τη δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία η άλλους Οικονομικούς Οργανισμούς.

Προσέγγιζαν γυναίκες στα σπίτια ή στον δρόμο

Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί ένας 30χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι με συνεργούς του που παραμένουν ασύλληπτοι, προσέγγιζαν γυναίκες, είτε έξω από τα σπίτια τους είτε στο δρόμο, αφού προηγουμένως είχαν συλλέξει πληροφορίες για αυτές ή τα συγγενικά τους πρόσωπα. Παριστάνοντας τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, δήθεν απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων, έπειθαν τα θύματα ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό για την πληρωμή παραβόλων.

Μιλούσε ακατάπαυστα

Η Αστυνομία, ανέφερε ακόμη, ότι αρχικά εμφανιζόταν πάντα ο συλληφθείς, ντυμένος άρτια, με ευφράδεια λόγου και μιλούσε ασταμάτητα, προκειμένου το υποψήφιο θύμα να μην μπορεί να επεξεργασθεί τις πληροφορίες και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του. Εξιχνιάστηκαν 26 απάτες, από τις οποίες και μέσω των… παραβόλων, εκτιμάται ότι αποκόμισαν το ποσό των 140.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις