Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γουίλ Σμιθ 2019: ”Gemini Man” – Η μάχη με τον…κλώνο στη νέα του ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γουίλ Σμιθ 2019: ”Gemini Man” – Η μάχη με τον…κλώνο στη νέα του ταινία

Γουίλ Σμιθ 2019: Ο πενηντάχρονος δολοφόνος, Χένρι Μπρόγκαν καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του.

Γουίλ Σμιθ 2019: Ένας πενηντάχρονος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του, Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει τον Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του. Ο Ανγκ Λι υπογράφει μια μέτρια action movie, όπου ο Γουίλ Σμιθ, που πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα, έρχεται αντιμέτωπος με τον νεαρότερο εαυτό του.

Ο Χένρι Μπρόγκαν , ένας επαγγελματίας δολοφόνος και ο καλύτερος σκοπευτής που έχει υπάρξει, ζει μόνος του, τρέμοντας τις δεσμεύσεις οποιουδήποτε είδους, όταν ξαφνικά αρχίζει να καταδιώκεται από κάποιον άλλον εκτελεστή, που θέλει την κεφαλή του επί πίνακι. Σύντομα θα διαπιστώσει πως ο νέος εχθρός του δεν είναι παρά ένας δικός του εικοσιτετράχρονος κλώνος , που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τον εξολοθρεύσει.

Γουίλ Σμιθ 2019: Λίγα λόγια για το project

Άγνωστο για ποιό λόγο ο Άνγκ Λι δέχτηκε να αναλάβει μια απολύτως μπανάλ και γεμάτη κλισέ blockbuster ταινία, που προσπαθεί να συνδυάσει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας με σκηνές καταδίωξης και μπόλικο ξύλο. Ηθικά ζητήματα περί κλωνοποίησης, σχέσεις πατέρα και γιου και εντυπωσιακά εφέ- με κορυφαίο το πώς ο Γουίλ Σμιθ μικραίνει κατά δυο δεκαετίες, θυμίζοντάς μας πώς ήταν στον «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ» μπερδεύονται σ’ ένα σενάριο. Τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα της τεχνολογίας δεν αρκούν όμως για να καλύψουν μια μεγάλου μήκους ταινία, στην οποία δύσκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τη σκηνοθετική πινελιά του διάσημου δημιουργού.

Ο Λι αναλαμβάνει ένα project που στο παρελθόν είχε θεωρηθεί πως ήταν μάλλον αδύνατο να γυριστεί, αλλά με την τωρινή τεχνολογία μοιάζει ευκολότερο. Το «Gemini Man» γυρνά σε διάφορα χολιγουντιανά στούντιο από το 1997, όταν και προτάθηκε για πρώτη φορά στην Disney.  Στο ταξίδι του «Gemini Man» στα στούντιο ώστε να πάρει το πράσινο φως της χρηματοδότησης, διάφοροι σκηνοθέτες συνδέθηκαν μαζί του. Αρχικά παρουσιάστηκε ως project για τον Τόνι Σκοτ, αργότερα για τον Κέρτις Χάνσον, ενώ αυτός που ασχολήθηκε περισσότερο μαζί του τα τελευταία χρόνια ήταν ο Τζο Κάρναχαν («The Grey», «The A-Team»), πλάι στον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ, κυκλοφορώντας μάλιστα και ένα βίντεο με το πως θα φαντάζονταν την ταινία, έχοντας στον νου του ως πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ.

Τελικά, είκοσι χρόνια μετά τις πρώτες προσπάθειες, ο Ανγκ Λι φαίνεται να έτοιμος να σηκώσει το βάρος αυτής της ιδέας. Και έχει και A-list πρωταγωνιστές, αφού ο Γουίλ Σμιθ ανέλαβε τον βασικό ρόλο, πλαισιωμένος από τον Κλάιβ Όουεν, που πλέον κάνει όλο και πιο αραιές εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Ντέιβιντ Μπένιοφ, που έχει εργαστεί στο «Game of Thrones», με τον Μπρουκχάιμερ να έχει διατηρήσει τα δικαιώματα και να τρέχει το όλο project ως παραγωγός.

Γουίλ Σμιθ 2019: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις