Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Ο κακός χαμός στο ΚΙΝΑΛ από το χειροκρότημα του Γιώργου Καμίνη την ώρα που μιλούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στην αναφορά των «φυσικών προσόντων» και του σεξ. Στελέχη του ΚΙΝΑΛ ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Καμίνη για την στάση του. Ο Γιώργος Καμίνης δικαιολόγησε το χειροκρότημα, λέγοντας ότι «εκείνη την στιγμή ήταν μια στιγμή απόλυτης θυμηδίας, γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του Ρασπούτιν, των φυσικών του προσόντων και γιατί αποπλανούσε μέλη της ρωσικής βουλής. Είναι αστείο να καθόμαστε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα. Ήταν ένα θέμα μέσα σε μια θυμηδία και με μια δόση ειρωνείας. Όταν κάποιος θέλει να κρυφτεί δεν χειροκροτεί». Τώρα αν ικανοποιήθηκαν στο ΚΙΝΑΛ από την απάντηση, ο χρόνος θα δείξει.

Ποιοι είναι οι έξι βουλευτές που δεν ψήφισαν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής; Αυτό το ερώτημα πλανάται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού οι διαρροές είναι από αυτά τα δύο κόμματα. Και βέβαια αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στους αρχηγούς, που νομίζουν ότι οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες είναι μπετόν αρμέ. Αμ δεν είναι!

από τον Γιάννη Ντσούνο

Παραπολιτικά: Τον προπηλάκισαν

Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα Εξάρχεια. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δέχθηκε επίθεση στην οδό Στουρνάρη από ομάδα ατόμων που τον έφτυσαν και τον έσπρωξαν. Η ασφάλεια σίγουρα δεν έχει αποκατασταθεί στο κέντρο της Αθήνας, εάν γίνονται τέτοια περιστατικά.

Όλους στο κάδρο

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο έβαλε στο κάδρο των ενόχων για την υπόθεση Novartis η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Όπως είπε, θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι και όχι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Μια ερώτηση να κάνουμε εμείς; Στοιχεία έχει για να στοιχειοθετήσει αυτές τις κατηγορίες;

Δύο φορές

Δύο φορές σε διάστημα 15 ημερών θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής. Η πρώτη είναι την προσεχή Δευτέρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Κώστα Ζέρβα, και η δεύτερη την παραμονή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το ερώτημα είναι αν ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε θέματα επικαιρότητας.

Σας μετράω

Όταν έκανε την αναφορά στον αντικαπνιστικό νόμο στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Μετράω τα χειροκροτήματα και από αυτούς που καπνίζουν». Μάλλον τα έχουν βρει σκούρα οι καπνιστές της ΝΔ με την εντολή του πρωθυπουργού να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις