alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ριχάρδος – Ελεονώρα: “Από τα 12 δουλεύω ως παλιατζής, έχω δικαίωμα να ζω όπως θέλω”
LIFESTYLE

Ριχάρδος – Ελεονώρα: “Από τα 12 δουλεύω ως παλιατζής, έχω δικαίωμα να ζω όπως θέλω”

Ριχάρδος - Ελεονώρα: Για το σχολείο, την ενασχόλησή του με ενεχυροδανειστήρια αλλά για την περιπέτεια που είχε με τη δικαιοσύνη, μίλησε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος στην Ελεονώρα Μελέτη.

Ριχάρδος – Ελεονώρα: «Με τόσο χρυσάφι που έχω δει, αισθάνομαι σαν πειρατής» δήλωσε σε συνέντευξη του ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, αποκάλυψε ότι παράτησε το σχολείο και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και το επάγγελμά του. Ο ενεχυροδανειστής μίλησε για την περιπέτειά του με το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως σταμάτησε το σχολείο στα 12 του χρόνια για να εργαστεί ως παλιατζής, αλλά και το πώς έφτασε σήμερα να έχει περισσότερα από 100 ενεχυροδανειστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Ριχάρδος αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε με τη δικαιοσύνη όταν πριν από ενάμιση χρόνο συνελήφθη ως κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού. «Από 12 ετών μεγάλωσα σαν παλιατζής στο Μοναστηράκι. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μικρός και μεγάλωσε ο πατέρας μου. Έχω πάει μόνο μια τάξη στο Γυμνάσιο, δε μου άρεσε το σχολείο. Δε μετάνιωσα που άφησα το σχολείο, απ’ ό,τι φάνηκε δε μου χρειάστηκε!».

Ριχάρδος: Έχω το δικαίωμα να έχω όσο χλιδάτη ζωή θέλω

Συνεχίζοντας την αφήγησή του, τόνισε «Τα χρήματα είναι πιο όμορφα από τα χρυσαφικά. Η σύλληψη μου, η περιπέτεια μου με τη δικαιοσύνη ήταν μια παρεξήγηση. Έχω το δικαίωμα να έχω όσο χλιδάτη ζωή θέλω!» ωστόσο αποκάλυψε ότι οι διαφημίσεις για τα καταστήματά του, τον εκνευρίζουν και δήλωσε «Με τόσο χρυσάφι που έχω δει, αισθάνομαι σαν πειρατής». «Η λάμψη του μπριγιάν μπορεί να σε τρελάνει» είπε ο Ριχάρδος μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη και αποκάλυψε ότι έχει φρουρά γιατί έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Ριχάρδος: Οι… χειροπέδες

Ο Ριχάρδος Δημήτρης Μυλωνάς, όπως είναι το πλήρες του όνομα, μπήκε στην ζωή μας την τελευταία οκταετία και είναι και αυτός ένα από τα αρνητικά φαινόμενα της κρίσης και της ύφεσης. Η δραστηριοποίηση του στον τομέα των ενεχυροδανειστηρίων έγινε στοχευμένα, δυναμικά και επώνυμα με αποτέλεσμα να ξεχωρίσει από τα εκατοντάδες ‘αγοράζω χρυσό’ που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια στις αρχές της δεκαετίας.

Ξεκίνησε δειλά την προβολή του σε κανάλια χαμηλής τηλεθέασης, πέρασε στις φθηνές ζώνες μεγάλων καναλιών και όσο μεγάλωνε επεκτείνονταν και αυξάνονταν τα έσοδα του πέρασε στις prime time ζώνες ακόμη και στην προβολή μέσω εκπομπών.

Η πρώτη φορά που του πέρασαν χειροπέδες ήταν τον Ιούλιο του 2014 όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Τον Μάιο του 2015, λίγους μήνες δηλαδή αργότερα, σε έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας σε κεντρικό του κατάστημα διαπιστώθηκε ότι μετά από συναλλαγή 500 ευρώ οι πελάτες δεν παρέλαβαν τα παραστατικά που έπρεπε. Η τελευταία υπόθεση με το “κύκλωμα λαθρεμπορίας”, χαρακτηρίστηκε ως φιάσκο, με τον Ριχάρδο να αθωώνεται.

Ριχάρδος: Η ζωή πριν τον χρυσό

Ο Ριχάρδος γεννήθηκε το 1967, από Έλληνα πατέρα και Βραζιλιάνα μητέρα. Σε αυτή την ρίζα φέρεται να χρωστάει και το όνομα Ριχάρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε εκμυστηρευθεί ο ίδιος, οι γονείς του χώρισαν και αυτός μεγάλωσε με τον πατέρα του. Ο τελευταίος διατηρούσε μεγάλη έκθεση επίπλων.

Η επιχείρηση με τα έπιπλα έπεσε έξω και πατέρας και γιος βρέθηκαν να γυρίζουν τους δρόμους του κέντρου με ένα καροτσάκι με βιβλία. Η πρώτη επαφή με τον χώρο των κοσμημάτων ήρθε όταν ασχολήθηκε με το εμπόριο ημιπολύτιμων λίθων που εισήγαγε από την πατρίδα της μητέρας του, την Βραζιλία.

Η πώληση γινόταν από το πρώτο κατάστημα που διέθετε στην Αγίου Μελετίου. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και σύντομα επεκτάθηκε και με δεύτερο κατάστημα στην οδό Πατησίων. Πριν ακόμη γίνει η μαζική επέκταση και η στροφή των καταστημάτων σε ενεχυροδανειστήρια είχε ήδη δημιουργήσει την βίλα στην Ανάβυσσο όπου πραγματοποιούσε τις τηλεοπτικές συνδέσεις το τελευταίο διάστημα.