Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζιχαντιστές Ελλάδα: Φόβοι της ΕΥΠ για μαχητές του ISIS στα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστές Ελλάδα: Φόβοι της ΕΥΠ για μαχητές του ISIS στα νησιά

Τζιχαντιστές Ελλάδα: Σύμφωνα με πληροφορίες, ανησυχία επικρατεί στα κλιμάκια της ΕΥΠ για πιθανή έλευση μαχητών του ISIS στα ελληνικά νησιά, μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Τζιχαντιστές Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ, καθώς υπάρχει φόβος ότι η εισβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα βορειοδυτικά εδάφη της Συρίας, μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων που θα οδηγήσει τζιχαντιστές σε ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που μετέδωσε ο Alpha, η ΕΥΠ, υπό τον φόβο έλευσης μαχητών του ISIS (οι οποίοι κατατροπώθηκαν από τους Κούρδους μαχητές στη Συρία) στη χώρα μας, ενισχύει τα κλιμάκια της στον Έβρο. Ακόμα, αποστέλλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, η ΕΥΠ έχει στα χέρια της επικαιροποιημένους καταλόγους με μαχητές του ISIS που κατάγονται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και είναι πιθανό να επιστρέψουν στις χώρες τους, μέσω της Ελλάδας. Επιπλέον, είναι σε διαρκή επικοινωνία με όμορες υπηρεσίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, για περαιτέρω πληροφορίες.

Τζιχαντιστές Ελλάδα: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια στιγμή, λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, η ελληνική Αστυνομία έχει εντολές για 24ωρη φύλαξη Τουρκικών στόχων στην Αθήνα, όπως εταιρείες και βέβαια η Πρεσβεία των γειτόνων μας. Υπάρχουν φόβοι για δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά των Κούρδων. Τέλος, η Αντιτρομοκρατική επιτηρεί διαρκώς κουρδικές οργανώσεις και άτομα, που μπορούν να προκαλέσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, σαφείς εντολές για την ενίσχυση των κλιμακίων των Υπηρεσιών Ασφαλείας που βρίσκονται στα νησιά και κυρίως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν δώσει επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη με σκοπό τον λεπτομερή έλεγχο και την καταγραφή κάθε αλλοδαπού που θα φθάνει στη χώρα μέσω των προσφυγικών ροών. Την ίδια ώρα, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ευρώπης για τη διασταύρωση των στοιχείων όσων φθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 15.000 μαχητές του ISIS βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές στις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί έχουν σαφείς εντολές να ερευνούν τις λίστες που έχουν συνταχθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ισλαμικού κράτους. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να σχηματίζεται το προφίλ κάθε ατόμου: άνδρα ή γυναίκας και να γίνεται έλεγχος στις ηλεκτρονικές του συσκευές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις