alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παναγιώτης Μαυρίκος: Νέα μαρτυρία για τη βουτιά θανάτου που έκανε η Σοφία Μαυρίκου
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Μαυρίκος: Νέα μαρτυρία για τη βουτιά θανάτου που έκανε η Σοφία Μαυρίκου

Παναγιώτης Μαυρίκος: Ο άνθρωπος που είδε το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν η Σοφία Μαυρίκου και ο 53χρονος γιος της, περιέγραψε με λόγια συγκλονιστικά τις δραματικές στιγμές στη Δραπετσώνα.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του Παναγιώτη Μαυρίκου, Σοφίας, και του γιου της περιγράφει ο φύλακας στον Νέο Μώλο στη Δραπετσώνα. Ο 53χρονος φύλακας μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και περιέγραψε ότι είδε το αυτοκίνητο να πέφτει με ταχύτητα στο νερό. «Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο», είπε ο άντρας ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο και κάλεσε βοήθεια. Όπως αναφέρει, η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου φαινόταν να μην έχει επαφή με το περιβάλλον μετά την πτώση. Όταν το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμη, προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Σύμφωνα με τον φύλακα, λίγο πριν βουλιάξει τελείως, η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε εντελώς το παράθυρο του οδηγού και άφησε ανοικτό μόνο το ένα από τα πίσω. Από εκεί κατάφερε να βγει το ένα από τα σκυλιά της.

Η αδελφή της Σοφίας Μαυρίκου δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό της αδελφής και του ανιψιού της. «Το πε και τό κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…», είπε στους δημοσιογράφους, λίγη ώρα μετά τον θάνατο της αδελφής της. Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι και οι δύο είχαν προβλήματα υγείας και οικονομικών. «Η μάνα και ο αδερφός που έχει ψυχολογικά από μικρός, δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο…. χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», είπε ο δικηγόρος.

Παναγιώτης Μαυρίκος: «Το’ πε και το ‘κανε» η Σοφία Μαυρίκου

Ο θάνατος της Σοφίας και του Θοδωρή Μαυρίκου και κυρίως ο τρόπος που αυτός ήρθε, «σφραγίζουν» μια οικογενειακή τραγωδία που είχε αρχίσει να εκτυλίσσεται χρόνια πριν. Η Σοφία Μαυρίκου είχε χάσει την κόρη της, σε ηλικία 16 ετών, από καρκίνο. Τον Ιούνιο του 2016 όλη η χώρα είχε παρακολουθήσει σοκαρισμένη τις εικόνες από την Αττική Οδό, όταν η Porche του Παναγιώτη Μαυρίκου, είχε τυλιχθεί στις φλόγες με τον ίδιο να βρίσκει δραματικό θάνατο. Ο πατέρας του δεν άντεξε τη νέα απώλεια και έφυγε από τη ζωή λίγο καιρό μετά.

Όλα δείχνουν πως η Σοφία Μαυρίκου αποφάσισε πως δεν μπορούσε να ζήσει άλλο. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, εκείνη και ο γιος της ζούσαν σε ένα μικρό σπίτι στη Δραπετσώνα, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τέτοια που δεν είχαν ούτε νερό. Όλα δείχνουν πως η Σοφία Μαυρίκου επέλεξε την αυτοχειρία για να βάλει τέλος στο δράμα της ίδιας και του γιου της. «Το ‘πε και το ‘κανε» είπε η αδερφή της λίγο μετά την τραγική αποκάλυψη τη ταυτότητας των δυο θυμάτων στη Δραπετσώνα. Έμεινε μόνη στη ζωή η Σοφία Μαυρίκου με τον Θοδωρή της, ένα παιδί που όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, είχε βαριά ψυχασθένεια, σχιζοφρένεια εκ γενετής.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Η αυλαία ενός δράματος

«Είναι δυστυχώς η τραγική αυλαία ενός δράματος. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια όλη κατέρρευσε. Η σύζυγός του και τα παιδιά του λόγω της παντελούς έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι οι τράπεζες πήραν το σπίτι τους στη Βάρκιζα, έφυγε για τον Βόλο, όπου ζει με τη βοήθεια συγγενών.

Η μητέρα και ο ανίατα πάσχων αδελφός, ο οποίος είχε βαριά ψυχασθένεια -σχιζοφρένεια εκ γενετής- ζούσαν, γιατί πλέον δεν είχαν που να μείνουν, σε τραγικές συνθήκες στη Δραπετσώνα. Δεν είχαν ούτε νερό. Η μητέρα προσπαθούσε να πωλήσει τους τίτλους της «Ακρόπολης», του «Ελληνικού Βορά» και των «Αθλητικών Νέων» μήπως εξοικονομήσει κάποια χρήματα. Όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας και στους δύο. Δεν γνωρίζω τι θα πει το πόρισμα της Αστυνομίας, δίνω όμως πολλές πιθανότητες στην αυτοχειρία.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Όσοι κατηγορούσαν τον Μαυρίκο, σήμερα πρέπει να νιώθουν άσχημα

Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Μαυρίκος είχε χρήματα από τους εκβιασμούς, νομίζω σήμερα θα νιώθουν πολύ άσχημα. Ήταν μια τραγική οικογένεια. “Έφυγαν” όλοι τους, όχι με φυσικό θάνατο». Η τοξικολογική αλλά και η νεκροτομή θα δώσουν περισσότερες απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου και τις συνθήκες υπό τις οποίες η 75χρονη Σοφία Μαυρίκου «κόλλησε» πίσω από ένα φορτηγό και με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ την ώρα έπεσε με το μαύρο Mercedes στη θάλασσα.