Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Shanghai Masters: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Shanghai Masters: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς

Shanghai Masters: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε 2-1 σετ (7-5, 3-6, 7-6) του Πολωνού Χούμπερτ Χουρκάτς και τώρα θέλει να νικήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Σέρβο τενίστα που είναι νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη

Shanghai Masters: Η ωριμότητα που δείχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Shanghai Masters είναι ο βασικός λόγος που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας ζορίστηκε αρκετά στη φάση των 16 του τουρνουά με αντίπαλο τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 σετ. Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο με 7-5, έχασε το δεύτερο 3-6 και μετά κατέκτησε το τελευταίο 7-6, με 7-5 στο τάι μπρέικ.

Παρά τον εκνευρισμό που έβγαλε στο τέλος, σε σημείο να μην πανηγυρίσει ουσιαστικά τη νίκη του, έπαιξε καλό τένις κατά διαστήματα. Ο Χουρκάτς (νούμερο 34 στην παγκόσμια κατάταξη) πρόβαλε μεγάλη αντίσταση, δίχως όμως να ανατρέψει τα προγνωστικά. Έτσι, σε έξι αναμετρήσεις ο Στέφανος μετρά απέναντί του πλέον πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους “8” του τουρνουά και τώρα έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση. Αντίπαλός του θα είναι το νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον έχει νικήσει μία φορά, αλλά είναι ώρα να το τολμήσει και δεύτερη. Πέρυσι, στο Τορόντο ήταν η πρώτη και έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ στην Μαδρίτη που συναντήθηκαν τελευταία φορά, ο Νόλε επικράτησε 2-0.

Τα χρειάστηκε στο τάι μπρέικ

Σε όλα τα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ο Τσιτσιπάς έκανε καλή διαχείριση και γι’ αυτό στο τέλος πήρε το παιχνίδι. Για παράδειγμα στο πρώτο σετ είπε «όχι» στον αντίπαλό του, σε δύο set point. Η αλήθεια είναι ότι έχασε εύκολα το δεύτερο και τα… χρειάστηκε στο τρίτο, γεγονός που του δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό. Προηγήθηκε 4-1 και 6-3, με τον Χουρκάτς να μειώνει χάρη στο εκπληκτικό του σερβίς σε 6-5. Το τελευταίο σερβίς όμως του Έλληνα τενίστα ήταν τέτοιο που του έδωσε τη νίκη, μετά την άστοχη υποδοχή του Πολωνού. O Στέφανος είχε 29 winners και 31 αβίαστα λάθη, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα του Χουρκάτς ήταν 32-35.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις