alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Τι θα δούμε σήμερα 9/10
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Τι θα δούμε σήμερα 9/10

«Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 ήρθε στο νέο του πρόγραμμα και φιλοδοξεί να κάνει τη μικρή οθόνη, μεγάλη με μία δυνατή ιστορία.

«Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Τετάρτη σήμερα και η επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες» έρχεται στις τηλεοπτικές μας οθόνες με νέο επεισόδιο και καταιγιστικές εξελίξεις. Η σειρά διαδραματίζεται χρονικά το 1958 σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάμπου. Στα μεγάλα συν της σειράς οι ιστορικές αναφορές, αλλά και η διάθεση της σεναριογράφου να αποτυπώσει την εκκίνηση της διαδικασίας αστικοποίησης των πλουσίων γαιοκτημόνων που φαίνεται σταδιακά πως επιθυμούν να ακολουθήσουν τις συνήθειες του τρόπου ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας. Η σκηνοθεσία είναι επίσης εξαιρετική με πολλά εξωτερικά γυρίσματα που αποτυπώνουν πιστά την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Όπως και στα εσωτερικά γυρίσματα η επιλογή επίπλων και αντικειμένων έγινε με πολύ προσεκτικό τρόπο ώστε να αποτυπώνεται πιστά η εποχή. Το ίδιο ισχύει και στο ενδυματολογικό κομμάτι της σειράς, αλλά και στο φιζίκ των ηθοποιών. Τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριακά, η φινάλε σκηνή του βιασμού και του φόνου είχε συναισθήματα πάθους, αγωνίας, απόγνωσης, σκληρής γλώσσας (χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή) και προφανώς ήταν αυτή που εντυπώθηκε περισσότερο στο μέσο τηλεθεατή καθώς από το σημείο εκείνο ξεκινά στην ουσία και η πλοκή των «Άγριων Μελισσών».

«Άγριες Μέλισσες»: Στο χθεσινό επεισόδιο της Τρίτης 8/10

Η κηδεία του Γιάννου βυθίζει το χωριό στο πένθος. Η Δρόσω δεν αντέχει το βάρος της ενοχής και καταρρέει. Η Μυρσίνη που δεν έχει πειστεί ακόμα για την ενοχή του νεκρού Γιάννου, πιέζει τον Κυπραίο για απαντήσεις. Το χωριό δεν θέλει τον Λάμπρο για δάσκαλο στο σχολείο, μετά το έγκλημα του αδερφού του και εκείνος σκέφτεται να ζητήσει μετάθεση. Ο Μιλτιάδης προσπαθεί να τον μεταπείσει και ο Λάμπρος βρίσκεται σε δίλλημα, καθώς δε θέλει να αφήσει τον πατέρα του μόνο του. Ο Νικηφόρος κάνει στην Ασημίνα μια πρόταση που θα την αναστατώσει. Την ίδια στιγμή ο Δούκας πηγαίνει στο σπίτι της Ελένης για να πάρει την προίκα του γάμου που του ανήκει. Η Ελένη όμως είναι αποφασισμένη να μην παραδοθεί τόσο εύκολα και στέκεται με θάρρος απέναντί του. Παίρνει το όπλο για να αμυνθεί στην επίθεση του Δούκα. Ποιος θα είναι ο αναπάντεχος σύμμαχος που θα βρεθεί στο πλευρό της;

«Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Οι εξελίξεις του αποψινού επεισοδίου 9/10

Ο Κυπραίος καταφέρνει να βάλει στη θέση του τον Δούκα, βρίσκοντας έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσεγγίσει την Ελένη. Την ίδια ώρα ο Νικηφόρος δίνει τελεσίγραφο στην Ασημίνα. Ή θα ακολουθήσει τη καρδιά της και θα πει το ναι στον έρωτα του ή ο ίδιος θα ξαναγυρίσει στο Παρίσι. Ο Νέστορας λαμβάνει μια επιστολή που ανατρέπει τα δεδομένα για την αυτοκτονία του Γιάννου, ενώ ο Λάμπρος προσπαθεί να πείσει τον Μιλτιάδη να τον ακολουθήσει στη μετάθεση που θα πάρει. Ο Δούκας δίνει ένα γερό μάθημα στην Ελένη, για την προσβολή της, προκαλώντας την οργή του Νικηφόρου. Παράλληλα ο παπά- Γρηγόρης αποφασίζει να βοηθήσει τον Λάμπρο να κρατήσει τη θέση του, η Ασημίνα δίνει την απάντηση της στο τελεσίγραφο του Νικηφόρου, ενώ η συνεργασία του Κυπραίου και της Μυρσίνης αποκαλύπτεται σε κάποιον με απρόσμενες συνέπειες.

«Άγριες Μέλισσες» επεισόδιο 8: Το τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου 9/10