Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, που τον αποκαλεί «χασισοκυνηγό του Μαξίμου», ήρθε μέσω ανάρτησης στα social media, όπου ο πρώην υπουργός έχει αναρτήσει μια πειραγμένη φωτογραφία, που ο ίδιος με τον Αλέξη Τσίπρα καπνίζουν ναργιλέ, και γράφει: «Προς έγκριτο αναλυτή οσφυοκάμπτη δημοσιογράφο λαγό της δανειοδότησης του Λάτση για το Ελληνικό και του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ, έμμισθο του ΔΝΤ και εσχάτως χασισοκυνηγό του Μαξίμου. Για να μην κουράζεσαι στην έρευνα στις γλάστρες του Μαξίμου σου στέλνω μοναδική φωτογραφία πειστήριο της αλήθειας του ρεπορτάζ σου… Περιμένω ως καλός κυρ Παντελής να την παραδώσεις αυτοπροσώπως στον ανακριτή της προανακριτικής». Τα συμπεράσματα δικά σας, νομίζω τα σχόλια περιττεύουν.

Πολύ τυχερός στάθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος, αφού σώθηκε από τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό του σε επαρχιακό δρόμο της Λαμίας. Αιτία του τροχαίου ένα αγριογούρουνο, που πετάχτηκε στον δρόμο μπροστά στο αυτοκίνητο του επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Αχλάδι παράλληλα της εθνικής οδού. Εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς και ο Απόστολος Γκλέτσος στην προσπάθειά του να αποφύγει το ζώο και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που τούμπαρε πέντε φορές. Ο ίδιος κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής από το σπασμένο παράθυρο του συνοδηγού. Άγιο είχε ο Απόστολος, ας ανάψει και κανένα κεράκι.

 

από τον Γιάννη Ντσούνο

Ανοίγει μαγαζί

Μαγαζί εστίασης στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει τους επόμενους μήνες ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με την κόρη του. Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι εστιατόριο σε παρεΐστικο στυλ. Καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα να ευχηθούμε, αν και αυτό δεν νομίζουμε ότι θα εμποδίσει τον κ. Θεοδωράκη να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση εάν το επιθυμήσει.

Παραπολιτικά: Λεβέντης μαινόμενος

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην χώρα μας και τις συμφωνίες με την ελληνική πλευρά. Όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την συμφωνία Μητσοτάκη-Πομπέο, απάντησε: «Πώς είναι σημαντική η συμφωνία; Όταν ξεβρακώνεσαι και τα δίνεις όλα για τους άλλους είναι μια καλή συμφωνία; Προσφέραμε βάσεις, τί πήραμε;».

Σε σύγχυση

Απάντηση στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο έδωσε ο νυν υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Βουλή: «Ο κ. Τσακαλώτος σε συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας δήλωνε: “Σας εξαιρώ κ. Σταϊκούρα από τους true believers που έχουν χάψει, έχουν δαγκώσει τη λαμαρίνα του νεοφιλελευθερισμού”. Σχολιάζοντας όμως το προσχέδιο του προϋπολογισμού, γράφει: “Εγχειρίδιο κατάρτισης προϋπολογισμού από ένα νεοφιλελεύθερο υπουργό”. Η προφανής αντίφαση των ανωτέρω επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται σε διαρκή ιδεοπολιτικολογική σύγχυση».

Τροχαίο

Σε ένα τροχαίο ατύχημα, από το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενεπλάκησαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η συνεργάτις της Άννα Παναγιωταρέα. Η υπουργός Πολιτισμού βρισκόταν στην περιοχή του Χίλτον μαζί με την συνεργάτιδά της, όταν ένα όχημα παραβίασε το κόκκινο και τράκαρε το αυτοκίνητό τους από την πλευρά του οδηγού. Οι δύο κυρίες υπεβλήθησαν σε προληπτικές εξετάσεις στον Ευαγγελισμό και στην κα Μενδώνη τοποθετήθηκε κολάρο στον αυχένα. Η ίδια πάντως δεν ακολούθησε την συμβουλή των γιατρών για ολιγοήμερη ξεκούραση και πήγε απευθείας στην Βουλή, όπου πραγματοποίησε και την προγραμματισμένη της ομιλία.

Περαστικά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατσόπουλος, που είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και είχε υποβληθεί σε ένα πολύωρο χειρουργείο. Να ευχηθούμε περαστικά και σιδερένιος.

Πρώτο τραπέζι

Πρώτο τραπέζι πίστα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος, που συνοδευόταν από την σύζυγό του. Η παρέα του ζεύγους Καμμένου απόλαυσαν τον Λευτέρη Πανταζή, τον Πάνο Καλίδη, τον Θάνο Πετρέλη και τον TUS σε γνωστό μαγαζί των βορείων προαστίων.

Πού θα τα βρουν;

Μετά την απόφαση του ΣΤΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου, τα κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι όσοι συνταξιούχοι δικαιούνται χρήματα θα τα πάρουν σε βάθος χρόνου. Μια ερώτηση έχουμε μόνο: Έχουν υπολογίσει για πόσα χρήματα μιλάμε και πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά;

Υπερήφανος

Μπορεί να είναι υπερήφανος άραγε για το νομοθετικό του έργο ένας υπουργός του οποίου ο νόμος κρίθηκε από το ΣΤΕ αντισυνταγματικός στο σύνολό του; Γιατί από τον νόμο Κατρούγκαλου το μόνο που έκρινε συνταγματικό το ΣΤΕ είναι οι διατάξεις για την ενοποίηση των ταμείων. Όλος ο υπόλοιπος (πλην της επικεφαλίδας) κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Δεξιό διαμέρισμα

Ένα «δεξιό διαμέρισμα» εντός του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν οι πρώην ΑΝΕΛίτες βουλευτές, προεξάρχοντος του Βασίλη Κόκκαλη και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Ο κ. Κόκκαλης επιβεβαίωσε ότι στο συνέδριο του κόμματος «ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου, άλλωστε ο πρόεδρος ξεκίνησε τον διάλογο, ώστε μετά το συνέδριο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις». Πάντως στο εγχείρημα αυτό μάλλον δεν θα συμμετέχει η κα Κουντουρά, παρά το γεγονός ότι και εκείνη προέρχεται από τους ΑΝΕΛ.

Τα λέει μόνος του

Και εκεί που έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα και μιλούσε για τις βάσεις, ξέχασε να αναφέρει την βάση της Σούδας. Ο βουλευτής Απόστολος Αβδέλας, που στεκόταν δίπλα του ψιθύρισε «και την Σούδα και την Σούδα». Τότε ο κ. Βελόπουλος διέκοψε την δήλωση προς τις κάμερες και απευθύνθηκε στον βουλευτή του κόμματός του: «Από την αρχή η δήλωση… Ο Χριστός και η Παναγία… Ρε παιδιά εντάξει, δεν χρειάζομαι υποβολέα, μπορώ να τα πω και μόνος μου. Χαλάρωσε λιγάκι…».

Χειραψία

Στο Ηρώδειο συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου. Ο Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόταν από την κόρη του Μαργαρίτα και ο Κώστας Καραμανλής από τα δύο του παιδιά. Δεν ξέρουμε αν εκτός από την χειραψία έπιασαν και ψιλή κουβέντα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι και οι δύο έσπευσαν στο τέλος της συναυλίας να συγχαρούν τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις