Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία Τουρκία πόλεμος: Ξεκίνησε η εισβολή του τουρκικού στρατού
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Συρία Τουρκία πόλεμος: Ξεκίνησε η εισβολή του τουρκικού στρατού

Συρία Τουρκία πόλεμος: Η επιχείρηση «Η πηγή της ειρήνης» άρχισε.

Συρία Τουρκία πόλεμος: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Στο μεταξύ, ο ιρανικός στρατός άρχισε στρατιωτικά γυμνάσια, που δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που συνορεύει με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Μανώλη Κωστίδη, ο στρατός της Τουρκίας πέρασε τα σύνορα και ήδη βομβαρδίζεται η περιοχή από  F16.  Η επιχείρηση ονομάζεται «Η πηγή της ειρήνης».

Νωρίτερα  οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κάλεσαν σήμερα σε «γενική κινητοποίηση για τρεις ημέρες» για να αντιμετωπιστεί η απειλή μιας επίθεσης από την γειτονική Τουρκία, καλώντας «σε αντίσταση» τους κατοίκους της βορειοανατολικής Συρίας. «Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής κινητοποίησης για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρουν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας σε ανακοίνωσή τους.

Συρία Τουρκία πόλεμος: Η ανακοίνωση των Κούρδων

«Καλούμε όλες τις συνιστώσες του λαού μας να κατευθυνθούν προς την μεθοριακή ζώνη (…) για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αντίσταση αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση των κουρδικών αρχών. «Δείχνοντας» τις ΗΠΑ, τον μεγάλο σύμμαχό τους, αλλά και τον ΟΗΕ, τη Ρωσία ή ακόμη την ΕΕ, στην ανακοίνωσή τους οι κουρδικές αρχές τούς επιρρίπτουν «όλη την ευθύνη» στην περίπτωση μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» στην περιοχή τους.

Ζωντανές εικόνες από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις