Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού 2019: Τετ α τετ Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού 2019: Τετ α τετ Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού 2019: Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού 2019: Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα του Μεγάρου Μαξίμου προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ραντεβού τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων. Τα τηλεφωνήματα γίνονται από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Ήδη έχουν κλείσει τα ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο μενού των συναντήσεων θα είναι η ψήφος των αποδήμων, αλλά πιθανότατα θα συζητηθεί και η Αναθεώρηση του Συντάγματος. ‘Ολα τα ραντεβού, εκτός απροόπτου, θα γίνουν την Παρασκευή, με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κάιρο, στο γραφείο του στη Βουλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής. Στις 12:00 θα γίνει το ραντεβού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τέλος αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα ραντεβού με τους Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη.

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα

Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την αντιπολίτευση στο σύνολό της να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα και να κάνει το αυτονόητο και το λογικό, χωρίς να παρασυρθεί από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να βρεθεί λύση και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του «εθνικού χαρακτήρα». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και τόνισε δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και οι εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις