Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαχάρ Ταμπάρ instagram: Η ”Αντζελίνα Τζολί” του Ιράν συνελήφθη για βλασφημία
ΚΟΣΜΟΣ

Σαχάρ Ταμπάρ instagram: Η ”Αντζελίνα Τζολί” του Ιράν συνελήφθη για βλασφημία

Σαχάρ Ταμπάρ instagram: Μία γυναίκα από το Ιράν συνελήφθη από τις αρχές για βλασφημία επειδή μεταμορφώθηκε πλήρως από τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις.

Σαχάρ Ταμπάρ instagram: Μια ιρανή σταρ του Instagram που έγινε διάσημη λόγω της φαινομενικά ακραίας εμφάνισής της με σκοπό να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί, συνελήφθη κατηγορούμενη για βλασφημία. Σύμφωνα με το ΒΒC και το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η Σαχάρ Ταμπάρ συνελήφθη για εγκλήματα όπως βλασφημία και υποκίνηση βίας. Η 22χρονη κατάφερε να γίνει διεθνώς γνωστή πέρυσι όταν οι φωτογραφίες της έγιναν viral καθώς η ίδια ισχυρίστηκε πως είχε κάνει 50 πλαστικές με σκοπό να μοιάσει στην σταρ του Χόλιγουντ. Βέβαια αποκαλύφθηκε πως καμία σχέση δεν είχαν οι φωτογραφίες που δημοσίευε με την πραγματική της εμφάνιση. Λίγο καιρό αργότερα, έγινε γνωστό πως οι περισσότερες από τις φωτογραφίες της είχαν δεχθεί επεξεργασία. Οι εικόνες της είχαν προκαλέσει ανησυχία, αλλά και χλεύη καθώς η Ταμπάρ εμφανιζόταν παραμορφωμένη.

Αλλά μεγάλο μέρος της εμφάνισής της ήταν αποτέλεσμα ειδικού μακιγιάζ και ψηφιακής επεξεργασίας. Οι δικαστικές αρχές συνέλαβαν την Ταμπάρ μετά από πληροφορίες που υπέβαλαν οι πολίτες σχετικά με αυτήν, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim. Κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, παράνομη απόκτηση περιουσίας, προσβολή του κώδικα ένδυσης της χώρας και ενθάρρυνση των νέων για διάπραξη διαφθοράς. Δεν είναι όμως γνωστά περισσότερα για το ποιες ακριβώς πράξεις της, προκάλεσαν τέτοιο κατηγορητήριο. Το όνομά της έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των influencers και social media σταρ της χώρας, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για σειρά παραβιάσεων του αυστηρού ιρανικού νομού. Η αναφορά της κράτησής της προκάλεσε σειρά σχολίων στα Twitter με πολλούς να επικρίνουν τη στάση των αρχών.

Σαχάρ Ταμπάρ instagram: Πώς έγινε διάσημη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η γυναίκα, που είναι γνωστή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Σαχάρ Ταμπάρ, προφυλακίστηκε κατ’ εντολή δικαστηρίου της Τεχεράνης το οποίο είναι αρμόδιο να δικάζει «πολιτιστικά αδικήματα και την ηθική και κοινωνική διαφθορά». Δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε η σύλληψη.  Η γυναίκα έγινε διάσημη πέρσι, αφού δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών της όπου εικονίζεται μετά τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις οποίες υποβλήθηκε. Περίπου 26.800 άνθρωποι την ακολουθούσαν στο μέσο αυτό. Οι φωτογραφίες πάντως ήταν ρετουσαρισμένες, για να μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί. Σε ορισμένες από αυτές εμφανίζεται με ρουφηγμένο το πρόσωπο, σαρκώδη χείλη και ανασηκωμένη μύτη.

Σε άλλες φοράει χιτζάμπ που αφήνει να φανούν λίγο τα μαλλιά της και ένας επίδεσμος στη μύτη της. Η ρινοπλαστική είναι πολύ διαδεδομένη στην Τεχεράνη και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα. Το Instagram είναι η μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι προσβάσιμη από το Ιράν, αφού το Facebook, το Twitter και το Telegram είναι απαγορευμένα.

https://www.instagram.com/p/BiVkhafH2Ym/?utm_source=ig_embed

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα πώς ήταν πριν τις πλαστικές επεμβάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις