Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στον τελικό του China Open από τον Τιμ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στον τελικό του China Open από τον Τιμ (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρόλο που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις κερδίζοντας το πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ που κατέκτησε το τουρνουά στο Πεκίνο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-3, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του China Open από τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 (6-4, 6-1 τα άλλα δύο σετ). Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, ιδίως στα δύο πρώτα σετ, όπου έγινε μεγάλη μάχη. Ως εκπρόσωποι της νέας γενιάς ο Στέφανος και ο Τιμ έκαναν το ένα break μετά το άλλο, κέρδισαν από ένα σετ, αλλά στο τρίτο και τελευταίο ο Αυστριακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος.

Ο 26χρονος Αυστριακός τενίστας στέρησε από τον Τσιτσιπά το πρώτο 500αρι τουρνουά στην καριέρα του, ενώ ο ίδιος νίκησε για πρώτη φορά στην Ασία. Βέβαια, για τον Έλληνα αντίπαλό του εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ξεπέρασε την κρίση του καλοκαιριού, όπου είχε κάνει κοιλιά στην απόδοσή του και είναι κοντά στην πρόκριση στο ATP του Λονδίνου τον επόμενο μήνα, όπου θα πάνε απευθείας οι οκτώ πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης.

Με φόντο το μέλλον

Για τον Τιμ δεν ήταν εύκολο να νικήσει τον αντίπαλό του, κάτι που παραδέχτηκε αργότερα στις δηλώσεις του. Το σίγουρο είναι ότι πήρε προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ πολλοί θεωρούν ότι τα επόμενα χρόνια θα τους δούμε να διεκδικούν τρόπαια στο υψηλότερο επίπεδο, με βάση την εξέλιξη που έχουν. Για τον Τσιτσιπά πάντως ήταν αρκετά μεγάλη η απογοήτευση επειδή δεν κατάφερε μετά από τρία ATP 250 να κάνει δικό του και ένα ATP 500. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται υπομονή και σωστή διαχείριση.

«Ειλικρινά νομίζω ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου», είπε ο 26χρονος Αυστριακός μετά τη νίκη του επί του Στέφανου. «Και από τους δυο μας υπήρξαν περισσότεροι winners παρά αβίαστα λάθη» συνέχισε, ενώ αναφερόμενος στον Τσιτσιπά, είπε: «Ξέρω ότι είναι σκληρό για σένα, αλλά έπαιξες απίθανα, Στέφανε. Ελπίζω να έχουμε πολλούς τελικούς ακόμα σε μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο, αυτός ήταν ο πρώτος μας. Πέρυσι είχαμε μεγάλο rivalry, ελπίζω να συνεχιστεί. Μπράβο σε εσένα και την ομάδα σου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις