Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Τον κατέστρεψε το VAR! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Τον κατέστρεψε το VAR! (vid)

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Με γκολ του Φοσέρ στο 94' η Ξάνθη νίκησε 1-0 μέσω VAR τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχει έντονη αμφιβολία για το αν έπρεπε να μετρήσει το γκολ, καθώς ο Στάρτζεον ήταν μάλλον σε θέση οφσάιντ - Στην κορυφή οι «ακρίτες» που πέτυχαν την 5η νίκη τους

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Με γκολ του Φοσέρ στο 94′ η Ξάνθη «δραπέτευσε» με τη νίκη από την Ριζούπολη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1. Ένα γκολ που έχει αμφισβητηθεί έντονα, παρόλο που το μέτρησε ο Σκουλάς που ήταν διαιτητής VAR. Υπάρχει μάλιστα η εντύπωση ότι ο Στάρτζεον ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα, λίγο πριν πασάρει στον σκόρερ. Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησε η σχετική φωτογραφία που δείχνει ότι το παπούτσι του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης είναι μπροστά από τη γραμμή του VAR.

Παράλληλα, υπάρχει παράπονο και για ένα γκολ του Παναθηναϊκού που δεν μέτρησε, πάλι μέσω VAR, στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Κολοβός σκόραρε και φαίνεται να μην είναι οφσάιντ όταν παίρνει την μπάλα από τον Ζαχίντ. Στους «πράσινους» ήταν έξαλλοι μετά τη λήξη και αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι σε δύο φάσεις που θα μπορούσαν να κρίνουν το ματς, οι αποφάσεις ήταν υπέρ της Ξάνθης. Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι και οι δύο παρεμβάσεις του VAR, αν τυχόν είναι λανθασμένες, βάζουν φωτιά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το καλύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν το καλύτερό του στη φετινή σεζόν. Με τον Κολοβό στην κορυφή της επίθεσης αναπτύχθηκε σωστά και από τις δυο πτέρυγες, ενώ είχε κλασικές ευκαιρίες. Εξίσου σημαντικό για το τριφύλλι ήταν ότι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Επίσης, το πρώτο μέρος έκλεισε με 77%-23% κατοχή μπάλας υπέρ των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά την τελευταία λέξη στο ματς την είπε η Ξάνθη που πήρε μια νίκη που όπως φαίνεται δεν την άξιζε.

Στο δεὐτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο την Ξάνθη. Ο Δώνης ρίσκαρε με τους Μακέντα, Περέα και Καμπετσή και άλλαξε την τακτική σε 4-4-2. Ωστόσο, παρά την κατοχή μπάλας, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ και στο τέλος τους… αποτελείωσε το VAR.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα).

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκι, Ρενέλα (59’ Φοσέρ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις