Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνταγή για κοτόπουλο: Το πανάρισμα που κάνει τη διαφορά
PLUS

Συνταγή για κοτόπουλο: Το πανάρισμα που κάνει τη διαφορά

Συνταγή για κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι πάντα μια δημοφιλής διατροφική επιλογή, όταν θέλουμε άπαχη πρωτεΐνη.

Συνταγή για κοτόπουλο: Τα βασικά υλικά μας είναι το τρυφερό στήθος κοτόπουλου και η γευστική κρούστα από φρυγανιά. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο πιάτο που εύκολα μπορεί να ετοιμάσει κανείς στο σπίτι. Το μόνο που προσθέσαμε σε αυτή τη κλασσική συνταγή είναι λίγη τραγανότητα ακόμη. Συμπληρώνουμε στην κρούστα λευκό και μαύρο σουσάμι.

Το κοτόπουλο είναι πάντα μια δημοφιλής διατροφική επιλογή, όταν θέλουμε άπαχη πρωτεΐνη. Ίσως αναρωτιέστε ακριβώς πόσες θερμίδες έχει το κομμάτι κοτόπουλο στο πιάτο σας. Κάθε του μέρος έχει και ελαφρώς διαφορετική σύσταση. Ως εκ τούτου έχει και διαφορετικό αριθμό θερμίδων και διαφορετική ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους. Το στήθος κοτόπουλου έχει 284 θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Ένα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (172 γραμμάρια) έχει την ακόλουθη διατροφική ανάλυση:

Θερμίδες: 284
Πρωτεΐνη: 53,4 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
Λίπος: 6,2 γραμμάρια

Συνταγή για κοτόπουλο: Υλικά

-4 φιλέτα κοτόπουλο (2 στήθη κομμένα και ανοιγμένα)
-2 μεγάλα αυγά
-½ φλιτζάνι σουσάμι λευκό και μαύρο
-½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-Αλάτι και πιπέρι
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Συνταγή για κοτόπουλο: Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε τα στήθη από βραδύς σε νερό με αλάτι και μυρωδικά
-Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στο τρίτο αναμειγνύουμε σουσάμι, φρυγανιά και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
-Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί
-Στο μεταξύ βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το σουσάμι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κρέας. Τινάζουμε τυχόν παραπάνω σουσάμι και φρυγανιά και βάζουμε στο τηγάνι
-Ψήνουμε για 2-3’ λεπτά από κάθε πλευρά και βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις