Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε πρώτη φορά τον Άισνερ και πέρασε στους 4 στο China Open (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε πρώτη φορά τον Άισνερ και πέρασε στους 4 στο China Open (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: 'Ογδοος φετινός ημιτελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Open του Πεκίνου, όπου θα βρει απέναντί του τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εμφατική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Πεκίνο καθώς νίκησε για πρώτη φορά τον Τζον Άισνερ με 2-0 σετ (είχε ηττηθεί δύο φορές στο παρελθόν) και πέρασε στα ημιτελικά του China Open. Ο Έλληνας τενίστας ήταν νικητής για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και δείχνει να αφήνει πίσω την κακή περίοδο που τον ταλαιπώρησε αγωνιστικά. Ο Στέφανος επιβλήθηκε του 34χρονου Αμερικανού (νούμερο 17 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και θα βρει απέναντί του τον 22χρονο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που νίκησε με τη σειρά του 2-0 σετ τον Αμερικανό Σαμ Κουέρι.

Το εξίσου σημαντικό για τον Τσιτσιπά είναι ότι με τη νίκη του επί του Άισνερ έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου (10/11), όπου θα δώσουν σίγουρα το παρών οι οκτώ κορυφαίοι της φετινής σεζόν. Προς το παρόν είναι στο νούμερο 6 πλέον, σε αρκετά καλή απόσταση από εκείνους που τον καταδιώκουν. Το άλλο που προκάλεσε ιδιαίτερα καλή εντύπωση ήταν ότι ο Στέφανος είχε αρκετή υπομονή στο παιχνίδι του και μπόρεσε να αντιμετωπίσει το εξαιρετικό σερβίς του Αμερικανού. Στοιχεία που του λείπουν για να κοιτάξει με σοβαρότητα προς την κορυφή.

Παρελθόν οι πέντε σερί ήττες

Ο 21χρονος τενίστας θα βρεθεί για όγδοη φορά φέτος σε ημιτελικό, ενώ είναι ο πρώτος μετά από περίπου δύο μήνες. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στην Ουάσινγκτον όπου ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο. Έκτοτε, μέχρι να φτάσει στο Πεκίνο, γνώρισε πέντε σερί ήττες, γεγονός που τον είχε επηρεάσει ψυχολογικά. Η μάχη για την πρόκριση στον τελικό του China Open θα διεξαχθεί αύριο στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Στα ημιτελικά προκρίθηκε και ο Ντόμινικ Τιμ, που λύγισε με 2-0 (6-2, 7-6) τον ιδιαίτερα ανεβασμένο Άντι Μάρεϊ και βρίσκεται πλέον και αυτός μια ανάσα από το τουρνουά του Λονδίνου. Αντίπαλός του στην τετράδα θα είναι ο Καρέν Χατσάνοφ, που άφησε έξω με 2-1 (3-6, 6-3, 6-1) τον Φάμπιο Φονίνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις