Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λύκοι κατοικίδια: Επιχειρηματίας στη Ρωσία ζει μαζί τους
ΚΟΣΜΟΣ

Λύκοι κατοικίδια: Επιχειρηματίας στη Ρωσία ζει μαζί τους

Λύκοι κατοικίδια: Μια αγέλη λύκων χρησιμοποιεί εδώ και τρία χρόνια ως κατοικίδια ένας επιχειρηματίας στη Ρωσία.

Λύκοι κατοικίδια: Εδώ και τρία χρόνια χρησιμοποιεί μια αγέλη λύκων ως κατοικίδια ένας επιχειρηματίας στη Ρωσία. Ο ζωόφιλος Κίριλ Ποταπόφ ζει με τους λύκους στο κτήμα του κοντά στη πόλη Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια. Δύο εξ’ αυτών, έναν θηλυκό γκρίζο λύκο Άλφα και ένα μαύρο αρσενικό ονόματι Ούγκολεκ τους είχε υιοθετήσει όταν ήταν ακόμη κουτάβια, όπως αναφέρει το RT. Όπως κι ο Ισπανός «Μόγλης» Μάρκος Ροντρίγκεζ Παντόγι, που έζησε 12 χρόνια με αγέλη λύκων, ο Ποταπόφ λέει ότι είναι μύθος τα περί επιθετικότητας των λύκων κατά των ανθρώπων κι υποστηρίζει ότι τα ζώα είναι που φοβούνται τους ανθρώπους επειδή τα κυνηγούν ανελέητα εδώ και αιώνες.

Ο Ποταπόφ ανεβάζει συχνά στο λογαριασμό του στο Instagram βίντεο με την Άλφα και τον Ούγκολεκ που παίζουν, μασουλάνε καρότα ή κυνηγούν τα παπούτσια του. Την περασμένη άνοιξη το ζευγάρι απέκτησε κουταβάκια, αλλά μόνον ένα επέζησε, η Vita, την οποία μεγάλωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, επειδή η μάνα της ήταν αποδυναμωμένη. Δύο άλλοι λύκοι της αγέλης -ο Ακέλα και η Ράκσα- προήλθαν από ζωολογικούς κήπους και επειδή τους υιοθέτησε σε μεγαλύτερη ηλικία δεν είναι τόσο φιλικοί, αλλά του δείχνουν και αυτή τη συμπάθειά τους.

https://www.instagram.com/p/BujLbl_AL38/?utm_source=ig_embed

Λύκοι: ‘Πρέπει κάποιος να γίνει φίλος τους αντί να τους επιβληθεί’

Πέρα από τους λύκους ο Ποταπόφ έχει κι άλλα άγρια ζώα, όπως έναν λύγκα κι ένα κοράκι. Ο επιχειρηματίας φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα κέντρο προστασίας άγριας ζωής -πρωτοβουλία που υποστηρίζουν οι Αρχές της περιφέρειας Σβερντλόφσκ στα Ουράλια, αλλά και μια τοπική εταιρεία, που του χάρισε για το σκοπό αυτό μια έκταση χιλίων στρεμμάτων. Ο Ποτάποφ πάντως επιμένει ότι δεν είναι τα κατοικίδιά του, μα η αγέλη του: Όπως σημειώνει, διαφέρουν από τους σκύλους, καθώς πρέπει κάποιος να γίνει φίλος τους αντί να προσπαθεί να τους επιβληθεί.

Πρόκειται σίγουρα για μια ξεχωριστή επιλογή του Ρώσου επιχειρηματία. Στην οικογένεια τους ακόμα προστέθηκε και ένα μικρό λυκάκι που γεννήθηκε από τους δύο άγριους φίλους του και το οποίο, όπως λέει, μοιράζεται με τους γονείς του την ίδια αδυναμία: Τα παπούτσια του. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ανήκουν στην κατηγορία των άγριων ζώων, φαίνεται ότι έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις εδώ και τρία χρόνια και η συμβίωσή τους πηγαίνει πολύ καλά.

https://www.instagram.com/p/Bzz99R-lv4H/?utm_source=ig_embed

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις