Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λογαριασμός εστιατορίου Ρώμη: “Χρυσάφι” για σπαγγέτι και ψάρια – Το κόλπο στο μενού
ΚΟΣΜΟΣ

Λογαριασμός εστιατορίου Ρώμη: “Χρυσάφι” για σπαγγέτι και ψάρια – Το κόλπο στο μενού

Λογαριασμός εστιατορίου Ρώμη: Η φωτογραφία της απόδειξης από το εστιατόριο Antico Caffe di Marte, κοντά στο Castel Sant’Angelo στην Ρώμη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Λογαριασμός εστιατορίου Ρώμη: Μπορεί να λένε για την ακρίβεια ή την αισχροκέρδεια της Ελλάδας, αλλά κι εκτός συνόρων, το φαινόμενο ζει και… βασιλεύει. Δύο Ιάπωνες τουρίστες κατηγορούν ένα εστιατόριο στην Ρώμη για τον λογαριασμό ύψους 430 ευρώ που πλήρωσαν για δύο πιάτα σπαγγέτι και ψάρια, χωρίς ούτε καν να πάρουν κρασί, παρά μόνο νερό. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μύκονο, ένας τουρίστας πλήρωσε για 6 καλαμαράκια, 590 ευρώ. Στην Ιταλία, την πατρίδα των ζυμαρικών, την τιμητική τους έχουν οι μακαρονάδες. Και η φωτογραφία της απόδειξης από το εστιατόριο Antico Caffe di Marte, κοντά στο Castel Sant’Angelo στην Ρώμη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου μετά την δημοσίευσή της στο Facebook και στο Tripadvisor νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Στην απόδειξη φαίνεται πως χρεώθηκαν 350 ευρώ για το φαγητό και έξτρα 80 ευρώ για το κουβέρ και το πουρμπουάρ.

Το Tripadvisor, μετά την κατακραυγή που δέχτηκε το εστιατόριο, ανέστειλε την σελίδα με τις κριτικές του, αναφέροντας: «Λόγω ενός πρόσφατου γεγονότος που έχει προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωση και έχει προκαλέσει μια εισροή κριτικών που δεν περιγράφουν όμως εμπειρίες από πρώτο χέρι, έχουμε αναστείλει προσωρινά την δημοσίευση νέων σχολίων για αυτή την καταχώρηση». Οι αρνητικές κριτικές στο Tripadvisor ήταν πολλές μετά την καταγγελία των Γιαπωνέζων τουριστών που έγινε viral. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των εναπομείναντων κριτικών βαθμολογεί το εστιατόριο ως «απαίσιο» με τους πελάτες να το χαρακτηρίζουν «απάτη», «κλοπή» και «ανέντιμο».

Το κόλπο του εστιατορίου στη Ρώμη

Το θέμα φαίνεται ότι βρίσκεται στην παραγγελία ψαριών από το μενού, τα οποία οι διάφορες κριτικές αναφέρουν ότι έχουν καταχωρηθεί με κόστος 6,5 ευρώ. Αυτή η τιμή, όμως, στην πραγματικότητα, αναφέρεται στο κόστος ανά 100 γραμμάρια, με αποτέλεσμα το κόστος να γίνεται δυσβάσταχτο για όσους δεν το γνωρίζουν και θελήσουν για παράδειγμα να παραγγείλουν ένα ψάρι βάρους ενός κιλού, καθώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν 65 ευρώ μόνο για το πιάτο.

Το εστιατόριο στον κατάλογο γράφει πως τα θαλασσινά κοστίζουν 6,5 ευρώ. Η τιμή όμως αυτή είναι για 100 γραμμάρια ψαριού και όχι για μερίδα. Το εστιατόριο απάντησε στις κατηγορίες, λέγοντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera: Το μενού είναι ξεκάθαρο, ο λόγος για τον οποίο οι Γιαπωνέζοι τουρίστες πλήρωσαν αυτή την τιμή είναι επειδή δεν παρήγγειλαν μόνο σπαγγέτι αλλά και ψάρια, τα οποία ήταν ολόφρεσκα. Οι πελάτες μάλιστα, τα επέλεξαν».

Ωστόσο, ο ιταλικός εμπορικός σύλλογος έχει αρχίσει να ανησυχεί μετά από μια σειρά παρόμοιων επεισοδίων που γίνονται γνωστά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κλαούντιο Πίκα, επικεφαλής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Δημόσιων και Τουριστικών Εμπόρων, δήλωσε ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό στη Ρώμη είναι «πολύ σοβαρό». «Βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των εστιατορίων στην Ρώμη». «Ζητάμε από την αστυνομία και την τουριστική αστυνομία της Ρώμης να παρέμβει και να τους καταβάλει μεγάλο πρόστιμο, όπως την αφαίρεση της άδειας ή την ποινική τους δίωξη».

https://twitter.com/harukon_et/status/1179013317001699329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1179013317001699329&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Flogariasmos-430-eyro-spaggeti-psaria-romi

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις