Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κλοπές – παραλία: Συνεχίζεται το φαινόμενο σε βάρος των λουομένων
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές – παραλία: Συνεχίζεται το φαινόμενο σε βάρος των λουομένων

Κλοπές – παραλία: Πάνω από 10.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει με τις… απλωτές τους, όσο οι κάτοχοι των αυτοκινήτων έκαναν μπάνιο.

Κλοπές – παραλία: Το ελληνικό καλοκαίρι είναι… ατελείωτο αφού και ο Οκτώβριος μπήκε με υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά… ατέλειωτες είναι και οι κλοπές σε βάρος λουομένων, οι οποίοι, αφού δροσίζονται στη θάλασσα, στη συνέχεια διαπιστώνουν πανικόβλητοι,  ότι κάποιοι τους έχουν… κάψει! Οι «κάποιοι» δεν είναι άλλοι από τους δράστες οργανωμένων συμμοριών, οι οποίοι στοχοποιούν αυτοκίνητα επισκεπτών των παραλιών και όση ώρα οι ιδιοκτήτες τους κάνουν απλωτές στη θάλασσα εκείνοι κάνουν άλλου είδους «απλωτές» στα υπάρχοντά τους,  στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε λίγες ημέρες η Αστυνομία εξάρθρωσε δύο τέτοιες συμμορίες σε Μέγαρα και Μεσσηνία. Η μία εξαρθρώθηκε  από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.  Στον Λουτρόπυργο συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 17, 21 και 31 ετών. Αναζητούνται ακόμη τρείς ημεδαποί συνεργοί τους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους, από τα μέσα Ιουνίου του 2019, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κλοπές – παραλία: Ο τρόπος δράσης

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  προσέγγιζαν χώρους στάθμευσης κοντά σε παραλίες, εντόπιζαν οχήματα και είτε σπάζοντας τα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις κλειδαριές, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Άρπαζαν τσάντες των γυναικών, σακίδια και πορτοφόλια, που περιείχαν χρήματα,  διάφορα τιμαλφή, κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πενήντα τρεις(!) περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων.

Στη Μεσσηνία η δεύτερη σπείρα

Η δεύτερη σπείρα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Μεσσηνίας. Εξιχνιάστηκαν  δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ενώ κατηγορείται ακόμα ένας 22χρονος. Όπως εξακριβώθηκε οι «διαρρήκτες της παραλίας», είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων, κυρίως σε οχήματα, σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2019 έως 25.9.2019, διέπραξαν συνολικά δέκα  περιπτώσεις κλοπών και μία  περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οχήματα. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις