Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαλαμίνα Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η επέτειος και τα μηνύματα της ιστορικής Ναυμαχίας
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η επέτειος και τα μηνύματα της ιστορικής Ναυμαχίας

Σαλαμίνα Μαριάννα Βαρδινογιάννη:Στη Σαλαμίνα χθες, τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση- γιορτή για την ιστορική ναυμαχία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των «Σαλαμίνιων 2019».

Σαλαμίνα Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στη Σαλαμίνα την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση- γιορτή για την ιστορική ναυμαχία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των «Σαλαμίνιων 2019».Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις ηρωισμού των Ελλήνων, η Ναυμαχία  της Σαλαμίνας. Μια νίκη ορόσημο για τη χώρα μας και τον δυτικό πολιτισμό. Η αυτοθυσία των Ελλήνων για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ανεξαρτησία, την Ελευθερία.

Η επέτειος της ιστορικής ναυμαχίας εορτάστηκε φέτος με λαμπρότητα παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής, προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης. Το 2020 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών  και η πολιτεία  θα αποδώσει την τιμή που ταιριάζει σε αυτό το σημαντικό για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ιστορικό γεγονός.

Σαλαμίνα Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ο δήμαρχος Σαλαμίνας απένειμε πλακέτα 

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας απένειμε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη την αρχαία τριήρη ως αναμνηστικό,  για τη συμβολή της και τις προσπάθειες της, να προβάλει  τη Σαλαμίνα και την ιστορία της,  μέσα από την UNESCO και τις δράσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος και έχει εργαστεί σε αυτό να αναδείξει, να αναδείξουμε  τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν ξεχωριστή συμβολή σπουδαίοι Έλληνες και πρώτη απ΄ όλους η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που θα εκτελέσει μια σπουδαία αποστολή» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημήτρης Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να αναδείξουμε τους ήρωες και τη μάχη όπως τους αρμόζει.  Όπως ακούσατε θα έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια έναν άνθρωπο σύμβολο για τη χώρα έναν άνθρωπο που η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη» σημείωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος, δήμαρχος Σαλαμίνας.

«Θεωρώ πως η Επέτειος των 2.500 χρόνων αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να αναδειχθεί διεθνώς η Σαλαμίνα, τα μνημεία και ο φυσικός της πλούτος,  ο ρόλος της χώρας μας στην παγκόσμια ιστορία,  η ψυχή και τα ιδεώδη των Ελλήνων» υπογράμμισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Στα Σαλαμίνια, τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού,  έγινε αναπαράσταση της ένδοξης ναυμαχίας, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε την ιστορικής σημασίας ναυμαχία με την παρουσία της τριήρους «Ολυμπιάς» και αγήματός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις