Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μόρια μετανάστες: Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων
"ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ"

Μόρια μετανάστες: Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων

Μόρια μετανάστες: Η κατάσταση στη Μόρια παραμένει έκρυθμη. Από τις 10:30 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών.

Μόρια μετανάστες: Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, μητέρες με μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης στο camp της Μόριας και ζητούν να μετακινηθούν άμεσα από εκεί. Μάλιστα κάποιες γυναίκες κρατούν στα χέρια τους μεγάλα χαρτόνια στα οποία έχουν γράψει συνθήματα όπως «Η Μόρια είναι κόλαση».

Μάλιστα κάποια στιγμή οι μετανάστες τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό, θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι ουσιαστικά πεθαμένοι. Στη συνέχεια περίπου 1.000 άτομα έφυγαν από τον καταυλισμό και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στη νησί.

Μόρια μετανάστες: Βίντεο έξω από το καμπ

Στα βίντεο που ακολουθούν φαίνεται η ένταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Το πρωί μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Μόρια μετανάστες: Εικόνες από την καθιστική διαμαρτυρία


Μόρια μετανάστες: «Είναι κόλαση»

Εγραψαν συνθήματα σε χαρτόνια. «Η Μόρια είναι κόλαση», γράφουν και φωνάζουν πως θέλουν να φύγουν από το νησί της Λέσβου. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς αναφέρουν πως όταν ξεκίνησαν το ταξίδι από την πατρίδα τους δεν είχαν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας.

Ένας νεαρός Αφγανός δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα συνθήματα με τα αιτήματα των μεταναστών. Ανάμεσα σε αυτά είναι να τους δοθεί φαγητό και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να μπορέσουν να φύγουν από τη Μόρια. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια της Λέσβου. Εκατοντάδες μετανάστες συμμετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου. Μετά την τραγωδία της Κυριακής όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το κοντέινερ στο οποίο διέμενε, πήρε φωτιά, η κατάσταση στο προσφυγικό καμπ ξέφυγε. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, όπως και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών.

Στον Πειραιά 215 μετανάστες από τη Μόρια

Λίγο μετά τις 6 το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μετέφερε τους περίπου 200 μετανάστες από την Μόρια, όπου συνεχίζεται η αποσυμφόρηση από τον καταυλισμό της Λέσβου. Κυρίως πρόκειται για γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας. Οι 215 μετανάστες που ταξίδεψαν στην διάρκεια της νύχτας, θα μεταφερθούν σε δομές που υπάρχουν στο Σχιστό Αττικής, την Κόρινθο και τα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις