Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AEK: Σε απολογία για την είσοδο στα αποδυτήρια ο Μελισσανίδης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK: Σε απολογία για την είσοδο στα αποδυτήρια ο Μελισσανίδης

ΑΕΚ: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος κλήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ για την επίσκεψη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ματς με τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Φαίνεται τελικά ότι η επίσκεψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και του βασικού συνεργάτη του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ δεν ήταν και τόσο κόσμια. Ύστερα από όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Ελβετός διαιτητής Στέφαν Κλόσνερ αμφότεροι κλήθηκαν σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ για την Πέμπτη (03/10).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 29/09/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 29/09/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/2051100 από 30/09/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»:  Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Δ. Μελισσανίδη και του κ. Ι. Παπαδόπουλου στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Η πιθανή τιμωρία

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ κινδυνεύει λοιπόν με τιμωρία βάσει του ΚΑΠ και σύμφωνα με το άρθρο 12, παράγραφος 5, η είσοδος αξιωματούχων ή οποιουδήποτε άλλου μέλους διοίκησης στα αποδυτήρια διαιτητών επισύρουν τις εξής ποινές: Αποκλεισμό από μία έως έξι αγωνιστικές, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ακόμη και για 12 μήνες και πρόστιμο από 10.000 ως 50.000 ευρώ. Επιπλέον, ο Κλόσνερ δεν είναι Έλληνας διαιτητής ώστε να αφήσει τα μισά από όσα συνέβησαν εκτός φύλλου αγώνα. Κατά συνέπεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και ο Γιάννης Παπαδόπουλος κινδυνεύουν με μία από τις παραπάνω τιμωρίες.

Ο Ελβετός ρέφερι πάντως σημείωσε ακόμη ότι οι Βασίλης Δημητριάδης και Γιάννης Παπαδόπουλος στο φινάλε του αγώνα έδειξαν μεταμέλεια ζητώντας συγγνώμη. Παράλληλα, ο Κλόσνερ στο φύλλο αγώνα ανέφερε και την απάθεια με την οποία αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί το συμβάν.

Το φύλλο αγώνα

Αναλυτικά στο φύλλο αγώνα ο Κλόσνερ έγραψε: «Με τη λήξη του ημιχρόνου και καθώς πλησίαζα στα αποδυτήρια, οι κύριοι Μελισσανίδης Δημήτριος και Παπαδόπουλος Ιωάννης με περίμεναν έξω από αυτά και άρχισαν να μου διαμαρτύρονται έντονα φωνάζοντάς μου «Δώσε και σε εμάς κανένα φάουλ. Τα δίνεις όλα στον ΠΑΟΚ». Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής υπήρχαν τρεις αστυνομικοί οι οποίοι καθόντουσαν πίσω από αυτούς τους δύο κυρίους και όχι ανάμεσά μας προστατεύοντάς μας. Μετά από αυτό μπήκαμε στα αποδυτήρια και οι δύο αναφερθέντες με ονοματεπώνυμο κύριοι μας ακολούθησαν και μπήκαν στα αποδυτήρια και συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να εισέλθουν. Αφού μπήκα στα αποδυτήρια έκατσα στον καναπέ και οι δύο κύριοι στεκόντουσαν από πάνω μου και συνέχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να μπει ανάμεσά μας για να με προστατεύσει και η προσπάθειά του διήρκεσε παραπάνω από 1 λεπτό. Κανένας αστυνομικός δεν προσπάθησε να μπει για να μας βοηθήσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις