Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Καυστικότατο, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ήταν το σχόλιο που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την ταινία του Κώστα Γαβρά, που όπως έχει δηλώσει δεν θα την δει. Στο περιθώριο της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε: «Με εμφανίζει σαν το παιδί που του έδινε τα σλάιντς, σλαιντάκια δηλαδή».

Τελικά το ερώτημα θα πρέπει να είναι ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ οέο; Μήπως είναι ο Τσίπρας ή μήπως είναι όλοι οι υπόλοιποι; Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του το διευκρίνισε: «Δεν είμαι εγώ ο ΣΥΡΙΖΑ». Τώρα ποιος τον πίστεψε είναι άλλο θέμα.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Παραπολιτικά: Κόντρα στη Βουλή

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη. Ο διάλογος χαρακτηριστικός:

  • Αγοραστός: «Σας ξέρουμε καλά και την ανέλιξή σας και όλα, είστε προβοκάτορας, κύριε Γιαννούλη».
  • Γιαννούλης: «Να ανακαλέσει τις ανοησίες που επανέλαβε σε μακρό χρόνο».
  • Αγοραστός: «Δεν θα σας δώσω την χαρά της έκφρασης του θυμού μου».
  • Γιαννούλης: «Δεν ασχολούμαι με εσάς».
  • Αγοραστός: «Αν δεν ασχολείστε, περάστε έξω».
  • Γιαννούλης: «Είστε αλαζόνας, κ. Αγοραστέ».
  • Αγοραστός: «Είδατε που φτάσατε; Δεν συγκρατηθήκατε, δεν σας είπα χαρακτηρισμό, δεν θα δώσω την χαρά της έκφρασης θυμού σε ανόητους ανθρώπους».
  • Γιαννούλης: «Σας αγνοώ, γιατί είστε για λύπηση».
  • Αγοραστός: «Όταν πουλάμε την Μακεδονία είμαστε για λύπηση. Ούτε το όνομά του δεν έχω πει, σας δίνω τρία λεπτά να ανακαλέσει ή θα φύγω».

Και σε αυτό το κλίμα η επιτροπή συνέχισε τις εργασίες της…

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν θέλει πολιτικές εκπομπές στο νέο πρόγραμμα του 9,84; Μαθαίνουμε ότι το πολύ πολύ να υπάρχει ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο και μια χαλαρή εκπομπή νωρίς το πρωί. Οψόμεθα…

Με εμπορική

Με εμπορική πτήση και όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βοστώνη για να δει τον γιο του, που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την σύζυγό του Μαρέβα και το ταξίδι έγινε με τις εσωτερικές πτήσεις American airlines.

Επιστρέφει

«Επιστρέφω στην Ελλάδα και στην πολιτική», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θητεία του κ. Αβραμόπουλου, που κρίνεται επιτυχής, λήγει σε ένα μήνα και έτσι θα επιστρέψει στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Αλλά από ποια θέση δεν μάθαμε, ούτε βέβαια ο ίδιος αποκάλυψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις