Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΝΦΙΑ 2019 προθεσμία πληρωμής: Εκπνέει ο χρόνος για την πρώτη δόση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2019 προθεσμία πληρωμής: Εκπνέει ο χρόνος για την πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ 2019 προθεσμία πληρωμής: Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν το ποσό της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων, έως και σήμερα.

ΕΝΦΙΑ 2019 προθεσμία πληρωμής: Οι φορολογούμενοι ξεκινούν τα φθινοπωρινά ραντεβού με την Εφορία, με την προθεσμία για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ να εκπνέει σήμερα, τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. Ακόμα, μέχρι σήμερα, καλούμαστε να πληρώσουμε τη δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2020, όπως γράφει και το εκκαθαριστικό που έχουν στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες. Το συνολικό ποσό της κάθε δόσης είναι περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καλούνται να τα πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΕΝΦΙΑ 2019 μείωση: Ποιοι ωφελούνται

Όσον αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ η συντριπτική πλειοψηφία του αριθμού των ιδιοκτητών με χαμηλότερο φόρο βρίσκεται στην κατηγορία «ως 60.000 ευρώ αξίας ακίνητα», με συνολική μείωση φόρου 173,6 εκατ. ευρώ. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης φόρου συγκεντρώνεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της λεγόμενης μεσαίας τάξης, στη ζώνη από 80.000 ευρώ ως 1 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτή την κατηγορία, η συνολική μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 316,7 εκατ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο για κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά η μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 180 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ 2019 προθεσμία πληρωμής: Τα πιο συχνά λάθη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις