Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Υποδοχή με πανό και βίντεο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Υποδοχή με πανό και βίντεο (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός: Οι οπαδοί και η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα έκαναν τους οπαδούς και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να νιώσουν σαν στο σπίτι τους ενόψει του αυριανού αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η αδελφοποίηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού είναι δεδομένη και δεν μπορεί να τους χωρίσει ούτε ένα ματς Champions League. Αύριο Τρίτη (01/10) οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, όμως οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν την Δευτέρα (30/09) με το καλωσόρισμα των γηπεδούχων ήταν μοναδική.

«Καλώς ήρθατε αδέρφια. Gate 7 Delije για πάντα», έγραφε στα περισσότερα πανό που κρεμάστηκαν στις γέφυρες και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στη σερβική πρωτεύουσα για να υποδεχτούν τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας. Είναι από τις λίγες φορές που η διεκδίκηση της τρίτης θέσης, καθώς στον όμιλο μετέχουν η Μπάγερν και η Τότεναμ, περνάει σε δεύτερη μοίρα για τους δύο συλλόγους διότι προέχει η αδερφική σχέση μεταξύ τους.

Η ώρα του ποδοσφαίρου

Παρόμοιες στιγμές πάντως έχουν ξαναζήσει οι δύο πλευρές όταν χρειάστηκε οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στο μπάσκετ. Η Euroleague στάθηκε αφορμή να δείξουν αρκετές φορές το πόσο καλές σχέσεις διατηρούν μεταξύ τους, οπότε το ίδιο σκηνικό αναμένεται και αύριο στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Άλλωστε η αντιπαλότητα έχει να κάνει πλέον με την Παρτιζάν και τον ΠΑΟΚ (αδελφοποιημένοι και αυτοί) που βρίσκονται στην… αντίπερα όχθη των οπαδικών διαφορών.

Όσον αφορά το ματς οι πρώτοι «ερυθρόλευκοι» που έφτασαν στο Βελιγράδι έτυχαν θερμής υποδοχής από τη μια με τα πανό που ήταν κρεμασμένα σε αρκετά σημεία εντός και εκτός πόλης και με ένα βίντεο στο οποίο σημαντικές προσωπικότητες του Ερυθρού Αστέρα, όπως ο παλαίμαχος επιθετικός Μάρκο Πάντελιτς που φόρεσε για ένα διάστημα και τη φανέλα του Ολυμπιακού, μιλούν για τη σχέση και την αγάπη μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο διαιτητής του αγώνα

Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιάν ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον αυριανό αγώνα. Ο 36χρονος ρέφερι είχε σφυρίξει και στην αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Μίλαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την περασμένη σεζόν για τους ομίλους του Europa League, όταν η ελληνική ομάδα επικράτησε 3-1 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 32 της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις