Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1: Ο Χάμιλτον είναι εδώ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1: Ο Χάμιλτον είναι εδώ (vid)

Formula 1: Ο Βρετανός πιλότος τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι του Σότσι κατακτώντας την ένατη καρό σημαία στη φετινή σεζόν - Δεύτερος ήταν ο Μπότας και τρίτος ο Λεκλέρκ

Formula 1: Καιρό είχε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Formula 1 στο Σότσι της Ρωσίας μετά από τέσσερις αγώνες και έφτασε τις εννέα νίκες στη φετινή σεζόν. Βέβαια, για να φτάσει σε αυτή τη νίκη χρειάστηκε να εγκαταλείψει ο Σεμπάστιαν Φέτελ και να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε ο ίδιος να καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Δεύτερος ήταν ο έτερος πιλότος της Mercedes Βαλτέρι Μπότας και τρίτος ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Στην εκκίνηση ο Φέτελ έφυγε καλύτερα από όλους και προσπέρασε τον Χάμιλτον και στη συνέχεια με επιλογή της Ferrari φαίνεται ότι πέρασε και τον Λεκλέρκ με συνέπεια να βρεθεί στην πρώτη θέση. Για αρκετή ώρα το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το team radio της Scuderia, με τον Γερμανό να μην αφήνει τον Μονεγάσκο να προσπεράσει. Ο Λεκλέρκ ήταν ο πρώτος που μπήκε στα πιτς στον 23ο γύρο, ενώ ο Φέτελ το έκανε στον 28ο και λίγο αργότερα εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης.

Το αβαντάζ της Mercedes

Από εκεί και πέρα το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας εξυπηρέτησε ουσιαστικά τις Mercedes που μπήκαν στα πιτς και άλλαξαν ελαστικά. Η Ferrari αποφάσισε να βάλει ξανά τη μαλακή γόμα στον Λεκλέρκ μήπως καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση, όμως ο Μονεγάσκος βρέθηκε πίσω από τον Μπότας και δεν μπόρεσε να τον περάσει, την ώρα που ο Λιούις Χάμιλτον κρατούσε εύκολα την πρωτοπορία μέχρι τον τερματισμό. Το ευχάριστο για τον Βρετανό ήταν ότι πήρε και τον έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο. Από τον υπόλοιπο αγώνα αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο Αλεξάντερ Άλμπον, ο οποίος έκανε εκκίνηση μέσα από τα πιτς και κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Χάμιλτον: «Δεν τα παρατάμε ποτέ»

Αμέσως μετά το φινάλε ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε: «Πιέσαμε πάρα πολύ. Δοκιμάσαμε νέα πράγματα και απέδωσαν, Δεν τα παρατάμε ποτέ, είναι το μότο μας. Ήταν πολύ γρήγοροι εδώ (οι οδηγοί της Ferrari) αλλά καταφέραμε να κάνουμε την αλλαγή στην στρατηγική και εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που μας δόθηκε. Βλέπω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν θέλω να βλέπω το τέλος, δεν θέλω να βλέπω το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ιδιαίτερο το να κερδίζεις εδώ. Όπως ένιωσα και την 1η φορά που κέρδισα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Βάλτερι που είναι μαζί μου στο βάθρο και έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά και για την ομάδα.»

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις