Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Από φορτηγό στο γκαράζ η φωτιά – Τρεις τραυματίες
ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Από φορτηγό στο γκαράζ η φωτιά – Τρεις τραυματίες

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Κατατρόμαξαν το πρωί του Σαββάτου οι 538 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία.

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τη φωτιά στο στο γκαράζ επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στην Ηγουμενίτσα.Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, που έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ του Olympic Champion της ANEK LINES, σε δύο φορτηγά.

Στο πλοίο επέβαιναν 538 επιβάτες, 293 οχήματα και 75 άτομα από το πλήρωμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στις 08:20 ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή, καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Η ανακοίνωση του λιμενικού για τη φωτιά

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων. Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε».

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Βγάζουν τα οχήματα από το γκαράζ

Φωτιά σε πλοίο της ΑΝΕΚ: Ανάρτηση του υπουργού

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις