Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πατέρας χτυπάει το παιδί του: Παλαιστίνιος χαστουκίζει τη κόρη του για να περπατήσει (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας χτυπάει το παιδί του: Παλαιστίνιος χαστουκίζει τη κόρη του για να περπατήσει (vid)

Πατέρας χτυπάει το παιδί του: Αναστάτωση έχει προκαλέσει το βίντεο ενός Παλαιστίνιου που χαστουκίζει τη μικρή του κόρη για να μάθει να περπατάει.

Πατέρας χτυπάει το παιδί του: Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας Παλαιστίνιος πατέρας να χαστουκίζει την μικρή του κόρη για να… μάθει να περπατάει. Στο βίντεο μάλιστα φαίνεται να κακοποιεί και με άλλους τρόπους την μικρή σηκώνοντάς την από ύψος και αφήνοντάς την να πέσει κάτω. Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε τον Παλαιστίνιο, ύστερα από τη δημοσιοποίηση που του βίντεο που προκάλεσε σοκ και κατακραυγή. Ο Παλαιστίνιος που ακούει στο όνομα Γουσίφ Αλκουτάι υποστηρίζει ότι το βίντεο είναι παλαιό και δηλώνει μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του αυτή.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο για να δείξει ότι η κόρη του είναι καλά. «Προσπάθησα να της μάθω να περπατάει και τώρα με τη χάρη του Θεού περπατάει μόνη της» ακούγεται να λέει. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Αλκουτάι είναι 40 ετών, συνελήφθη στην περιοχή της Καζαμπλάνκα, νότια του Ριάντ και έχει συνολικά τέσσερα παιδιά για τα οποία έχει ήδη υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους. Το βίντεο που τον δείχνει να χαστουκίζει την μικρή, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Δείτε εδώ το βίντεο

Παλαιστίνη: Βία και αίμα, η καθημερινότητα των γυναικών

Στην Παλαιστίνη, ωστόσο, η βία κατά των γυναικών ακόμα και από ‘κούνια’, είναι χρόνια τώρα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Τελευταίο κρούσμα που προκάλεσε την οργή της παγκόσμιας κοινότητας ήταν η περίπτωση της 21χρονης Ισρά Γκραγιέμπ. Η νεαρή Παλαιστίνια έπεσε θύμα φόνου τιμής από την οικογένειά της επειδή φωτογραφήθηκε στο Instagram με το φίλο της.  Το νήμα της ζωής της κόπηκε σε στάση λεωφορείου στο Βερολίνο, όπου ο αδελφός της, την αποτελείωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η Ισρά Γκραγιέμπ ‘τόλμησε’ να βάλει φωτογραφία με το φίλο της στο Instagram. Οι αρραβώνες θα γίνονταν σε λίγο καιρό. Για κακή της τύχη, τη φωτογραφία είδε η οικογένειά της και εξαγριώθηκε. Ο αδελφός της την ξυλοκόπησε και εκείνη για να τον αποφύγει έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σπάζοντας την σπονδυλική στήλη. Στο νοσοκομείο φωτογραφήθηκε τραυματισμένη και έβαλε την φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι δυνατή και θέλω να ζήσω. Εάν δεν είχα αυτήν τη θέληση, θα είχα πεθάνει χθες» έγραψε κάτω από τη φωτογραφία. Η ανάρτηση εξόργισε ακόμη περισσότερο την οικογένειά της, που έστειλε τον αδελφό της κι άλλους άνδρες συγγενείς να της δώσουν το «μάθημα που χρειαζόταν».

Στις 22 Αυγούστου πεθαίνει στο σπίτι των γονιών της από το ξύλο και την κακοποίηση. Σύμφωνα με τον παλαιστινιακό τύπο η οικογένεια δήλωσε ότι δεν είναι υπεύθυνη για το θάνατό της, γιατί η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανεπάρκεια. Και η αστυνομία δεν έχει ακόμη κάνει ανακοινώσεις για το γεγονός. Η Ιμτιάζ αλ Μαγκράμπι, Παλαιστίνια ντοκιμενταρίστρια, μιλώντας στη DW υπογραμμίζει ότι κάθε γυναίκα στην Παλαιστίνη μπορεί να γίνει θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις