Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χρηματαποστολή – ληστεία: Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες του περιστατικού στη Δάφνη
ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματαποστολή – ληστεία: Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες του περιστατικού στη Δάφνη

Χρηματαποστολή – ληστεία: Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα σε υπάλληλο χρηματαποστολής και την ώρα που έβγαζε τις κασετίνες, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και διέφυγαν.

Χρηματαποστολή – ληστεία: Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής έπεσαν οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι το πρωινό της 4ης Σεπτεμβρίου, μετά από ενέδρα που είχαν στήσει, είχαν ληστέψει υπάλληλο χρηματαποστολής σε υποκατάστημα τράπεζας στη Δάφνη, την ώρα που ανεφοδίαζε το Α.Τ.Μ. Πρόκειται για έναν Αλβανό, 31 χρόνων, ο οποίος έχει εκτίσει στο παρελθόν ποινές για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και άλλα αδικήματα και για ένα Έλληνα, 37 χρόνων. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη στο Παγκράτι και ο άλλος στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εμπλεκόμενοι, το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου, εισήλθαν, έπειτα από παραβίαση θύρας, σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας και από εκεί, μέσω παραθύρου, σε κενό χώρο καταστήματος στην πρόσοψη του οποίου είναι εγκατεστημένο Α.Τ.Μ. Στο χώρο αυτό στεγαζόταν παλαιότερα υποκατάστημα τράπεζας. Το υποκατάστημα σταμάτησε να λειτουργεί αλλά είχαν αφήσει εκεί το Α.Τ.Μ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Την ίδια ημέρα, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, έφθασε στο κενό κατάστημα, προκειμένου να βγάλει χρήματα από το εγκατεστημένο ΑΤΜ για να τα μεταφέρει σε τράπεζα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Χρηματαποστολή – ληστεία: Πώς έγινε το περιστατικό

Την στιγμή της παραλαβής, οι δράστες πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά του, προέταξαν τα όπλα, τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν την κασετίνα με τα χρήματα. Οι δράστες τότε είχαν δέσει τον υπάλληλο στα χέρια με πλαστικές χειροπέδες και τον είχαν εγκαταλείψει μέσα στο κενό κατάστημα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση των Νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί Κ.Ο.Κ.

Χρηματαποστολή – ληστεία: Τα ανευρεθέντα

Από τις έρευνες στις οικίες τους στην Κυψέλη και στο Παγκράτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι
  • καραμπίνα
  • 32 φυσίγγια
  • πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης
  • ασύρματος
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • είδη ένδυσης που έφεραν κατά τη διάρκεια της ληστείας.
  • Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας.

Με ποινικό παρελθόν

Εξακριβώθηκε ακόμη, σημειώνει η Αστυνομία, ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της εκβίασης καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί Ναρκωτικών, ενώ έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις