Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Φυλακές Αυλώνα: Έφοδος στο σωφρονιστικό κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Αυλώνα: Έφοδος στο σωφρονιστικό κατάστημα

Φυλακές Αυλώνα: Η δεύτερη επιχείρηση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών σε σωφρονιστικό κατάστημα σε διάστημα έξι ημερών.

Φυλακές Αυλώνα: Αυτοσχέδια σπαθιά, μαχαίρια, λοστούς και αυτοσχέδια σουβλιά, βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών, που πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Αυλώνα. Ήταν η δεύτερη έφοδος που πραγματοποίησε η ίδια ομάδα με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής με στόχο να προληφθούν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων κρατουμένων, που ξεσπάνε σε τακτά χρονικά διαστήματα για διάφορους λόγους. Στην ίδια επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν και σκύλοι ανιχνευτές ναρκωτικών ουσιών.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, η οποία έγινε παρουσία Εισαγγελέα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3 φιξάκια ηρωϊνης, συνολικού βάρους 2,5 γρ., 3 φιξάκια κάνναβης, συνολικού βάρους 6,5 γρ., 18 κινητά τηλέφωνα, 27 αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια, 19 λοστοί και 8 αυτοσχέδια σουβλιά. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11 τη νύχτα, διήρκησε πέντε ώρες και διεξήχθη σε απολύτως ομαλό κλίμα, αναφέρει η Αστυνομία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Φυλακές Αυλώνα: Συμπλοκές είχαν καταλήξει σε τραυματισμούς

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα σε εκτεταμένες συμπλοκές κρατουμένων στη συγκεκριμένη φυλακή είχαν τραυματισθεί και φύλακες όταν πήγαν να διευθετήσουν τη σύρραξη.

Στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Η προηγούμενη έφοδος της ίδιας ομάδας, είχε γίνει ξημερώματα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, στα κελιά της 5ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι λεγόμενοι «σκληροί» κακοποιοί. Κατά την επιχείρηση αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 18 κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός υπολογιστής,
  • 3 κάρτες sim,
  • 3 αυτοσχέδια σουβλιά,
  • 2 αυτοσχέδια μαχαίρια και
  • εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για να προλάβουν συμπλοκές

Και κρατούμενοι αυτής της πτέρυγας είχαν έρθει σε συμπλοκές με κρατουμένους άλλης πτέρυγας στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε ο αφοπλισμός τους προκρίνεται ως η πρώτη λύση στο πρόβλημα από την υπηρεσία αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις