Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Bullying Πάτρα: Συγκλονίζει ο 16χρονος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
ΕΛΛΑΔΑ

Bullying Πάτρα: Συγκλονίζει ο 16χρονος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Bullying Πάτρα: Το μήνυμα που στέλνει ο 16χρονος μαθητής προς όλα τα παιδιά που έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό.

Bullying Πάτρα: Την σιωπή του έσπασε ο 16χρονος μαθητής από την Πάτρα, ο οποίος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς υπέστη bullying από συμμαθητή του. Για πρώτη φορά μίλησε για όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα που τον οδήγησαν σε ψυχολογικό αδιέξοδο κι έστειλε το δικό του μήνυμα στους συνομηλίκους του. Μίλησε για το προσωπικό του δράμα και έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν. Ο νεαρός, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως ένοιωσε πως «εξευτελιζόταν η αξιοπρέπεια» του και ήθελε να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, πριν το αντιληφθεί έγκαιρα η μητέρα του και τον σταματήσει. «Ένιωσα ότι έχασα την αξιοπρέπειά μου. Ντροπιάστηκα εκείνη τη στιγμή πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ μεγάλο λάθος αυτό που έκανα και θέλω να πω σε όλα τα παιδιά να μην το κάνουν αυτό. Όσο και να πιέζονται, δεν είναι λύση», είπε.

Ο 16χρονος προσπάθησε να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του επειδή είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός του από συμμαθητή και διαδικτυακός εξευτελισμός της μητέρας του. Οι γονείς του κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα της Πάτρας τον ξυλοδαρμό τους παιδιού τους από συμμαθητή του και την διαδικτυακή διαπόμπευση του μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποβάλλοντας και σχετική μήνυση, τη Δευτέρα. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου. Mε ένα γράμμα του προς τους συμμαθητές του, ξεκαθαρίζει πως δε θέλει τίποτε άλλο παρά μόνο τη γαλήνη, μέσα στην οποία είχε μάθει να ζει έως σήμερα.

Bullying Πάτρα: Οι προσβολές στη μητέρα του και η φωτογραφία

Αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι ο συμμαθητής του προσέβαλε τη μητέρα του, ενώ ο ίδιος του είχε ζητήσει να το σταματήσει. «Την προηγούμενη Πέμπτη κάναμε πλάκα μεταξύ μας. Εκεί που αστειευόμασταν, ο Φάνης γύρισε κι αποκάλεσε τη μητέρα μου “ζώο”. Εγώ δεν έκανα τίποτα εκείνη τη στιγμή. Οχι γιατί φοβήθηκα, ούτε επειδή δεν σεβάστηκε τη λέξη “μητέρα”, αλλά γιατί θέλησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δώσω τόπο στην οργή» είπε. Οπως υποστηρίζει όμως η υποχωρητικότητά του δεν έπιασε τόπο και η συνέχεια δόθηκε μετά το μάθημα.

«Το μεσημέρι πάλι, φεύγοντας από το σχολείο, χωρίς να του δώσω σημασία καθώς μιλούσα με συμμαθητή μας, γύρισε πάλι και μου έριξε μπουνιά κι έφυγε τρέχοντας. Έχασα την ψυχραιμία μου γιατί πόνεσα και τον έβρισα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και ξέρω πως ήταν λάθος να τον βρίσω, αλλά είμαι άνθρωπος».Η φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τον έκανε να αισθανθεί ανήμπορος, μόνος και αβοήθητος, ένιωσε απόγνωση και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. «Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Σάββατο το βράδυ όταν άνοιξα το κινητό μου και μπήκα στο instagram και είδα αυτή τη φωτογραφία που έστειλε ο Φάνης. Και ρωτάω όλους εσάς, άντρες και γυναίκες, αν αυτή η φωτογραφία αναφερόταν στη δική σας τη μητέρα και σε εσάς, τι θα κάνατε;».

Bullying Πάτρα: ‘Έκανε λες και δεν θα με έβλεπε ξανά’

Bullying Πάτρα: ”Παιδιά που έχουν υποστεί bullying να μιλήσουν. ”

Ο ίδιος δεν διστάζει να ζητήσει συγγνώμη και για την αναστάτωση που προκλήθηκε. «Ο λόγος που έγραψα αυτό το μήνυμα προς τα παιδιά ήταν γιατί ήθελα να δείξω ότι δεν φοβάμαι κάτι, κάποιον ή ότι δεν έχω τη δύναμη να υπερασπίσω τον εαυτό μου και να ζητήσω και συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσα». Έστειλε τέλος το δικό του μήνυμα προς τα παιδιά που έχουν υποστεί κι εκείνα bullying λέγοντας: «Παιδιά που έχουν υποστεί bullying να μιλήσουν. Να το πουν στην οικογένειά τους, εάν δεν έχουν κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον, να απευθυνθούν στους καθηγητές του σχολείου τους, στην αστυνομία, κάπου για να τους βοηθήσουν». Οι γονείς του 16χρονου αφού κατέθεσαν μήνυση τώρα προσπαθούν μέσω ψυχολόγου να βοηθήσουν τον γιο τους να ξεπεράσει όσα έζησε.

Bullying Πάτρα: Η μητέρα του 16χρονου που έπεσε θύμα διαδικτυακού bullying μιλά στην ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις