Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος Novartis: Δεν είναι ποινικό αδίκημα να πιέζεις εισαγγελείς, λέει ο Παπαδόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος Novartis: Δεν είναι ποινικό αδίκημα να πιέζεις εισαγγελείς, λέει ο Παπαδόπουλος

Παπαγγελόπουλος Novartis: Το να πιέστηκε η κυρία Ράικου δεν είναι ποινικό αδίκημα, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

Παπαγγελόπουλος Novartis: Δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες «η γνώμη μου είναι αυτή», υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την δράση του «Ρασπούτιν» Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis. Μάλιστα ο κύριος Παπαδόπουλος επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Παπαγγελόπουλο και δεν πρέπει να τον παραπέμψει «γιατί δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες η γνώμη μου είναι αυτή, γιατί καθοδήγηση δεν μπορεί να γίνει από υπουργούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η κυρία Ράικου λέει πως πιέστηκε, το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα».

«Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα», συμπλήρωσε ο κύριος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ράικου που είναι και η αποκαλούμενη «νονά» του περιβόητου «Ρασπούτιν», αναφέρει στην κατάθεσή της τις πιέσεις που δεχόταν να παραπέμψει πολιτικούς, ακόμη και χωρίς στοιχεία.  «Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να αναφέρει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Στην επισήμανση της κ. Ράικου ότι «δεν είναι αυτής της σχολής», ο κ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε πως «με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό». Ανέφερε ακόμη, πως ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν». Η κ. Ράικου ανέφερε ακόμη ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Παπαδάκου κατά Ράικου: «Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή»

«Όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», απαντά η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, την οποία «φωτογράφισε» η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis. «Έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», δήλωσε η δημοσιογράφος το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμείβονταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω», συνέχισε.

«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν, ότι είπα για Βενιζέλους κλπ. Αναφορικά με το βίντεο με τον κ. Πικραμμένο, είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον Alpha και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της και μόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον και η κ. Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει», σημείωσε.

Όσο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, η Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε: «Ο κ. Πικραμμένος δεν παραπέμφθηκε ποτέ. Αναφερόταν σε ένα έγγραφο της κ. Τουλουπάκη, αλλά όχι με βάση το βίντεο. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος είναι άθλιος και πρέπει να τον αλλάξετε γιατί θα έχετε πρόβλημα όλοι οι πολιτικοί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις