Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αγία Βαρβάρα: Μαϊμού προϊόντα και οπλισμός σε ελέγχους καταστημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Μαϊμού προϊόντα και οπλισμός σε ελέγχους καταστημάτων

Αγία Βαρβάρα: Μεγάλη επιχείρηση για προϊόντα-μαϊμού οδήγησε στην ανεύρεση βαρέος οπλισμού, σφαιρών και κίβδηλων νομισμάτων.

Αγία Βαρβάρα: Πήγαν για προϊόντα-μαϊμού και βρέθηκαν μπροστά σε οπλοστάσιο με υποπολυβόλα, αυτόματα όπλα, κυνηγετικά και κίβδηλα κέρματα των δύο ευρώ! Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν αυτοί, που οργάνωσαν την μεγάλη επιχείρηση σε καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας για κατάσχεση απομιμητικών προϊόντων, που ζημιώνουν τις νόμιμες εταιρίες με εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν, εκτός από τα καταστήματα και μία οικία.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10.191 τεμάχια – αξεσουάρ και είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου).
  • Πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και δύο  κυνηγετικές καραμπίνες,
  • 426 φυσίγγια,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • 5.760 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ,
  • κλειδιά και σημειώσεις από τα καταστήματα και
  • το χρηματικό ποσό των 8.750 ευρώ.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθησαν τρία άτομα

Συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης, τρεις  ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παραχάραξης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, αθέμιτου ανταγωνισμού, της νομοθεσίας για τα σήματα και περί όπλων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η ζημία των νόμιμων εταιρειών

Η οικονομική Αστυνομία επισημαίνει ότι  το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων, καθώς και η  οικονομική ζημία των σηματούχων εταιρειών, σύμφωνα με εκτιμήσεις πραγματογνωμόνων, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Στα εργαστήρια για βαλλιστική τα όπλα

Σε ό,τι αφορά τα όπλα,  θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα φυσίγγια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού για καταστροφή. Τα κατασχεθέντα νομίσματα απεστάλησαν ήδη για εξέταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κίβδηλα. Στη συνέχεια θα αποσταλούν  στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις