Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας σινεμά: Μαζί με την Περιστέρα, στις “Νύχτες Πρεμιέρας” – Ποια ταινία είδαν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σινεμά: Μαζί με την Περιστέρα, στις “Νύχτες Πρεμιέρας” – Ποια ταινία είδαν

Τσίπρας σινεμά: Το πρώην πρωθυπουργό ζεύγος παρακολούθησε την ταινία του καταξιωμένου Βρετανού σκηνοθέτη στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟ», στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ της Αθήνας.

Τσίπρας σινεμά: Στον κινηματογράφο «Δαναό» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια ταινία στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας». Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη, Κεν Λόουτς με τον εύγλωττο τίτλο «Sorry We Missed You». Ο σκηνοθέτης, που έχει κερδίσει δυο φορές τον Χρυσό Φοίνικα, είναι έντονα πολιτικοποιημένος και στρατευμένος στην Αριστερά, κάτι που αποτυπώνεται στις ταινίες του, κάτι που δικαιολογεί και την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και της Περιστέρας Μπαζιάνα.

Στην ταινία, οι βασικοί χαρακτήρες ένα πρώην οικοδόμος, εργάζεται ως ντελιβεράς και η γυναίκα του που εργάζεται ως αποκλειστική νοσοκόμα. Μέσα από τις οικονομικές δυσκολίες, ο Λόουτς περιγράφει την κοινωνική κατάσταση στη Βρετανία του 2019, με την απειλή του Brexit και της οικονομικής κατάρρευσης. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του είχαν μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσουν με την πρωταγωνίστρια της ταινίας που παρακολούθησαν, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα για το φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», την Βρετανή Ντέμπι Χάνεϊγουντ.  Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στον Αλέξη Τσίπρα και οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ Αθηνών, «Νύχτες Πρεμιέρας» που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο «Δαναό» για την προβολή της ταινίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις