Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αγγελής Novartis: Το βίντεο της Τουλουπάκη που “τελικά δεν είχε” και ο Πικραμμένος
ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Αγγελής Novartis: Το βίντεο της Τουλουπάκη που “τελικά δεν είχε” και ο Πικραμμένος

Αγγελής Novartis: Ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» και οι πιέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, έχουν γίνει καμβάς για να θεμελιωθούν οι μηνύσεις των πολιτικών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις ογκώδεις δικογραφίες.

Αγγελής Novartis: Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από την κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis, που προσδίδουν νέα διάσταση για τους χειρισμούς που έγιναν για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες αφορούν τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου. Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επικαλέστηκε βίντεο, το οποίο όμως ήταν ανύπαρκτο.

«Μου είπε η κ. Τουλουπάκη: Έχουμε ένα βίντεο που ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο. Την ρώτησα αν το έχει στείλει στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση. Μου είπε ότι δεν το έχει στείλει. Της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα μου είπε “Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο για τον Πικραμμένο”», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Τη ρώτησα γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε», αναφέρει μάλιστα ο κ. Αγγελής.

Αγγελής για «Ρασπούτιν»

Στο μεταξύ, καταπέλτης είναι ο Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεσή του σε ό,τι αφορά τον ρόλο του «Ρασπούτιν». «Η κ. Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο “Ρασπούτιν” είναι μέλος της κυβέρνησης και ότι το ένα του πόδι πατάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ. Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία. Πίσω από αυτούς υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα χειρισμού της υπόθεσης. Όταν ρωτούσα την κ. Τουλουπάκη ποιος είναι ο στόχος της σε αυτή την υπόθεση μου έλεγε “θα ασκήσουμε διώξεις, θα στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτική και αυτός θα βρει την άκρη…», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Από την άλλη, η Ελένη Τουλουπάκη, λίγες ημέρες πριν προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς, καταλόγισε στον πρώην επόπτη της υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων απο τα γραφεία της εισαγγελίας. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε ότι ο κ. Αγγελής δυο φορές κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Επιπλέον, όπως φέρεται να ανέφερε τα έγγραφα τα οποία υπεξαιρέθηκαν από το γραφείο της περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτά δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Τουλουπάκη έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην επόπτη της. Εξάλλου για το περιστατικό αυτό κατάθεση φέρεται να έχουν δώσει και γραμματείς της εισαγγελίας Διαφθοράς περιγράφοντας αναλυτικά τα γεγονότα. Οι καταθέσεις δε αυτές φέρεται να δόθηκαν πριν ο κ. Αγγελής προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις