Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος νίκησε και ο Ναδάλ πανηγύρισε… ελληνικά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος νίκησε και ο Ναδάλ πανηγύρισε… ελληνικά (vid)

Τσιτσιπάς: Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ στο Laver Cup, όπου οι καλύτεροι Ευρωπαίοι τενίστες αντιμετωπίζουν τους αντίστοιχους Αμερικανούς, τρέλανε τον Ισπανό

Τσιτσιπάς: Δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα στο Laver Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η Team Europe στην οποία ανήκει ο Έλληνας τενίστας πέρασε μπροστά στις νίκες απέναντι στην Team World με την επικράτησή του με 2-1 σετ κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι στο συγκεκριμένο ματς ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για τη νίκη του Στέφανου ο Ράφα Ναδάλ, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στην ίδια ομάδα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ κάνοντας δυο μπρέικ στον Φριζτ με συνέπεια να κερδίσει 6-2. Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Αμερικανός έφτασε εύκολα στο 6-1. Στο super tie-break ο Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει 10-7, παίρνοντας τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του αγώνα. Και χάρη σε αυτή τη νίκη του, η Team Europe πήρε το προβάδισμα κόντρα στην Team World με 2-1.

Το «πάμε» του Ναδάλ και τα συγχαρητήρια από Μποργκ και Φέντερερ

Για τον Τσιτσιπά ήταν σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Ο Ράφα Ναδάλ πανηγύρισε στα ελληνικά, φωνάζοντας «πάμε» στον Στέφανο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Φριτζ. Του έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια, όπως έκανε πρώτος ο μεγάλος Μπιορν Μποργκ που είναι προπονητής της ομάδας και στη συνέχεια ο Ρότζερ Φέντερερ και η υπόλοιπη Team Europe (φωτό) που βρέθηκε δίπλα του. Γενικότερα, ο Ναδάλ και ο Φέντερερ δίνουν συνέχεια συμβουλές στους νεότερους και το χαίρονται με την ψυχή τους το τουρνουά.

Βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό ο Έλληνας τενίστας είναι φυσικό να έχει απογειωθεί και σήμερα το βράδυ (21/09) θα δώσει ακόμη μία μάχη στο διπλό με συμπαίκτη τον Ναδάλ. Αντίπαλοί τους θα είναι ο ιδιόρρυθμος Νικ Κύργιος με τον Τζακ Σοκ. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Γενεύη όπου ο Τσιτσιπάς είναι ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής, αν κρίνουμε από τις επευφημίες του κοινού μετά τη νίκη του εναντίον του Φριτζ που ήταν απαρηγόρητος. To Laver Cup, στη τρίτη έκδοσή του, ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (22/09).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις