Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπάμπης – νερό: Φωτιές άναψε ο Παπαδημητρίου, οργιάζει πάλι το Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάμπης – νερό: Φωτιές άναψε ο Παπαδημητρίου, οργιάζει πάλι το Twitter

Μπάμπης - νερό: Να…. μην πίνουν πολύ νερό συμβουλεύουν οι χρήστες του Twitter τους υπόλοιπους χρήστες των social media, καθώς όπως λένε από χτες φωνάζει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μπάμπης – νερό: Με ένα σχόλιο που προκαλεί αίσθηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε για την τιμή του νερού, κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής. Όπως είπε το νερό, «δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική», ενώ και η επεξεργασία του -ειδικότερα σε μικρές πόλεις- είναι σπάνια. Ο βουλευτής της ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθήνας συγκεκριμένα είπε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα». Διευκρινίζοντας μάλιστα ο ίδιος, έπειτα από ερώτηση, επέμεινε στα λεγόμενά του περί «τιμολόγησης του ύδατος», λέγοντας ότι η σημερινή τιμή του νερού δεν αποτρέπει από τη μη ορθολογική χρήση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνει ευκαιρία, είδε τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου ως προάγγελο αυξήσεων στην τιμή του νερού. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη αγαθό και προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο».

Δείτε την τοποθέτηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου μετά το 42.00

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το “απαράδεκτα φθηνό νερό”, προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

Κυβερνητικοί κύκλοι: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του νερού»

Κυβερνητικοί κύκλοι, έσπευσαν πάντως να ξεκαθαρίσουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης στην τιμή του νερού».

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης τιμών σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε: «Υπάρχει πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό που δείξατε, σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσότερων οργανισμών που χειρίζονται το νερό. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα σπατάλης».

Και συμπλήρωσε: «Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, εκεί υπάρχει ένα θέμα τιμολόγησης, η τιμή σ’ αυτές και μόνο τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργήσει ως φόβητρο».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, για το εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού ο βουλευτής της ΝΔ το αρνήθηκε, δηλώνοντας «εγώ δεν είμαι σε θέση ούτε είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο, αλλά απ΄όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», αλλά επανέλαβε «πιστεύω ότι πρέπει η τιμή να διαδραματίσει ρόλο πειθαρχικό. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο το νερό για να το σπαταλούμε».

Μπάμπης – νερό: Αστεία, ειρωνεία και νεύρα

Μετά λοιπόν από αυτές τις δηλώσεις, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι θέλησαν να αστειευτούν, λέγοντας πως έχουν αφήσει την βρύση ανοιχτή πάνω από 24 ώρες. Άλλοι χρησιμοποιώντας το γνωστό καυστικό τους χιούμορ ανέφεραν πως είναι ντροπή που…μερικοί θέλουν να κάνουν μπάνιο, χρησιμοποιώντας μάλιστα και φτηνό νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις