alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Ως και το BBC ασχολείται – “Κανένα ελληνικό μέσο δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει;”
ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Ως και το BBC ασχολείται – “Κανένα ελληνικό μέσο δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει;”

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Το βρετανικό δίκτυο εξιστορεί όλη την υπόθεση, λέγοντας πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου στάθηκε μια πρόσφατη βράβευσή της.

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Η ωραία Ελένη Αντωνιάδου, αν και όχι για καλό, κατάφερε να τραβήξει πάνω της την προσοχή των πιο μεγάλων μέσων. Μετά την Telegraph, ως και το έγκυρο BBC ασχολήθηκε με το κάποτε (τώρα μάλλον όχι) «λαμπρό μυαλό» που έκανε περήφανη την Ελλάδα. Το άρθρο, έχει τίτλο «Γιατί οι Έλληνες αμφισβητούν τα διαπιστευτήρια αυτού του προτύπου». «Η άνοδος και η πιθανή πτώση της 31χρονης Ελένης Αντωνιάδου αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των Ελλήνων. Επί σειρά ετών έδινε συνεντεύξεις αυτοπροβαλλόμενη ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ως ειδικός στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε ένα ελληνικό ΜΜΕ από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή», αναφέρει το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο εξιστορεί όλη την υπόθεση, λέγοντας πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου στάθηκε μια πρόσφατη βράβευσή της, η οποία προκάλεσε την αντίδραση Ελλήνων επιστημόνων «που περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας έρευνες σε εργαστήρια και έχουν ελάχιστο χρόνο ή ροπή προς τη δημοσιότητα». Αναφέρεται στην έρευνα που έκανε Έλληνας καθηγητής Γαλλικού πανεπιστημίου για την Αντωνιάδου, ο οποίος αποδόμησε τους ισχυρισμούς της και παραθέτει και το πόρισμα των ellinikahoaxes για τα φερόμενα επιτεύγματά της.

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Είχε πείσει ακόμη και το ΕΛΚ και το BBC

«Ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίαζαν και την προωθούσαν επί χρόνια ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίας. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», αναφέρει το BBC σημειώνοντας ότι η Ελένη Αντωνιάδου στάθηκε η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας. Και συνεχίζει: «Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο.

Κατάφερε να περιληφθεί ακόμη και στον κατάλογο του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 και την επόμενη χρονιά στη λίστα του Forbes με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 στον Τομέα της Υγείας». Το βρετανικό δίκτυο παραθέτει την απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου μέσω Facebook και καταλήγει σημειώνοντας ότι προσπάθησε να έλθει σε επαφή μαζί της, αλλά εκείνη «δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια».

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Το βιογραφικό της

Η Ελένη Αντωνιάδου, γεννημένη το 1988 στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Ιλινόι, συμμετείχε σε ένα ή δύο θερινά καμπ της NASA, ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής τεχνητών οργάνων για μεταμοσχεύσεις, η οποία όμως δεν φαίνεται να είχε ποτέ δραστηριότητα, ενώ έχει ξεκινήσει διδακτορικό χωρίς να το ολοκληρώσει. Βέβαια στο βιογραφικό, αναφέρεται ως Dr.

Δεν είναι ίσως αμελητέα τα όσα έχει κάνει, αλλά υπάρχουν τόσοι και τόσοι Έλληνες της ίδιας ηλικίας με συγκρίσιμα ή και ανώτερα επιστημονικά ή επιχειρηματικά επιτεύγματα… Αλλά μάλλον, όχι με τις ίδιες δημόσιες σχέσεις.

Ελένη Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Πώς επιλέχθηκε για Barbie

Ερωτήματα, πάντως υπάρχουν και για την ίδια την πολυεθνική εταιρεία Mattel και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει την επόμενη Barbie. Με ποιον τρόπο, δηλαδή, καταλήγει στα πρόσωπα, ποιος αποφασίζει και πως έφτασε στο σημείο να επιλέξει την Ελένη Αντωνιάδου μόλις τον περασμένο Μάρτιο;

Το News 24/7 επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της Μattel. Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της εταιρείας απαντά ότι “η Mattel, δεν σχολιάζει θέματα που άπτονται προσωπικών υποθέσεων”.

Το τελευταίο διάστημα η Mattel έτρεξε την καμπάνια ‘yου can be anything’ δηλαδή ‘μπορείς να γίνεις ο,τι ονειρεύεσαι’ και σε αυτό το πλαίσιο επιλέχθηκε σύμφωνα με το βιογραφικό της η Ελένη Αντωνιάδου. Καλά ενημερωμένες πηγές εξήγησαν ότι δεν υπάρχει επιτροπή αξιολόγησης, συγκεκριμένα κριτήρια και στάδια από τα οποία περνά ο υποψήφιος, ώστε τελικά να προκριθεί ή να απορριφθεί.  Πάντως η Mattel τροποποίησε τα στοιχεία του βιογραφικού της στην επίσημη ιστοσελίδα της, την ώρα που στον κόσμο των social media συνεχίζεται ο χαμός…

Το παλιό
Το νέο…